Seçim ne zaman?

Seçim ne zaman yapılacak merak ediliyor. Haziran ayında yapılması beklenen seçimin öne çekilmesine dair açıklamalar yapılıyor. Peki, seçim tarihi belli oldu? 2023 seçim takvimi açıklandı mı? Seçim ne zaman yapılacak?

Seçim ne zaman?

2023 seçim zamanı yaklaşıyor. Partiler yapılacak seçim için çalışmalarını sürdürüyor. Seçimin Haziran ayında yapılacak fakat kulislerde öne alınmasını konuşuluyor. Bu konuda açıklamalar hükümet tarafından açıklamalar gelmeye devam ediyor. Peki, 2023 seçim ne zaman olacak? Seçim tarihi belli oldu mu? İşte detaylar...

SEÇİM NE ZAMAN OLACAK?

Seçim ne olacak sorusuna cevaben AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Erkan Kandemir, seçim tarihi konusunda "İstiyoruz ki bu iş hazirana kalmasın. Hazirandan önce, bayram sonrası seçime gidelim, sandık milletimizin önüne gelsin, milletimizin iradesi tecelli etsin." dedi.

AK Partili Kurtulmuş, konuyla ilgili olarak şu açıklamalarda bulundu:

"Daha henüz net olarak takvim söylemek mümkün değil. Belki zorunluluklar nedeniyle seçim biraz öne alınabilir. Biraz öne alınması bunun erken seçim olacağı anlamına gelmez.

2023 SEÇİM TARİHİ BELLİ OLDU MU?

2023 seçimleri 18 Haziran 2023 tarihinde yapılacaktır. Fakat söz konusu olan seçim için erken seçim gelirse nisan gibi seçim gerçekleşebilir. Şu an için bilinen tarih 18 hazirandır. Tüm Türkiye genelinde yapılacak olan seçimler 18 Haziran‘da ve Türkiye’nin tüm bölgelerinde aynı anda gerçekleşecektir.

CHP'li Lütfü Savaş'tan adaylık açıklaması: Benim de CV'me bakılsın Bahçeli erken seçime ilişkin konuştu! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan alkış tepkisi Bozdağ'dan yetki tartışmalarına 'sivil darbe' çıkışı