Şaban Sevinç, Kemal Kılıçdaroğlu'nun Ahmet Altan ile fotoğrafını paylaşıp topa tuttu: Sorun bu fotoğraftır

Muhalefete yakınlığıyla bilinen Halk TV'nin eski Genel Yayın Yönetmeni Şaban Sevinç, yaptığı son paylaşımla CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu doğrudan hedef aldı. Sevinç, Kılıçdaoğlu'nun FETÖ'den hüküm giyen Ahmet Altan ile sarıldığı pozunu paylaşarak, "CHP’deki sorun bu fotoğraftır. Üzerine kitaplar yazılır" notunu düştü.

Şaban Sevinç, Kemal Kılıçdaroğlu'nun Ahmet Altan ile fotoğrafını paylaşıp topa tuttu: Sorun bu fotoğraftır

Seçim yenilgisinin ardından Kılıçdaroğlu'nun Genel Başkanlık koltuğundan ayrılmasını isteyenlerden biri de Gazeteci Şaban Sevinç.

"CHP'DE KILIÇDAROĞLU'NA OY VERMEYEN BAŞKA BİR VEKİL DAHA VAR"

Geçtiğimiz günlerde Abdüllatif Şener dışında CHP’li başka bir milletvekilinin daha Kılıçdaroğlu'na oy vermediğini iddia ederek sosyal medyada gündem olan Sevinç, Kemal Kılıçdaroğlu'nu bombalamaya devam ediyor.

Şaban Sevinç
Şaban Sevinç

"CHP’DEKİ SORUN BU FOTOĞRAFTIR"

Muhalefete yakınlığıyla bilinen Halk TV'nin eski Genel Yayın Yönetmeni olan Sevinç, Kılıçdaroğlu ile ilgili yaptığı paylaşımla dikkatleri üzerine çekti. 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu doğrudan hedef alan Sevinç, Kılıçdaoğlu'nun FETÖ'den hüküm giyen Ahmet Altan ile pozunu paylaşarak, "CHP’deki sorun bu fotoğraftır. Üzerine kitaplar yazılır. Bütün her şey bu fotoğrafa çıkar" notunu düştü.

Sevinç'in paylaşımı Kılıçdaroğlu'na yönelik 'FETÖ iması' olarak algılandı.

Kemal Kılıçdaroğlu-Ahmet Altan
Kemal Kılıçdaroğlu-Ahmet Altan

AHMET ALTAN KİMDİR?

Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) ilişkin "silahlı terör örgütüne yardım" suçundan hüküm giyen, 2021'de aldığı hapis cezası hükmü bozulan Ahmet Hüsrev Altan 1950 yılında Ankara’da dünyaya gelmiştir.

Bir süre Robert Koleji’nde eğitim gören Altan, eğitimini Ankara Kolejinde sürdürdü. Lisans eğitimi için  Orta Doğu Teknik Üniversitesi’ni (ODTÜ) kazanan Altan, çeşitli nedenlerden dolayı okuldan ayrılmak zorunda kaldı. ODTÜ’den sonra İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesinden mezun oldu. 

Köşe yazarlığına Nokta Dergisi’nde başlayan Altan, Hürriyet ve Güneş gazeteleri için yazdığı köşe yazılarıyla kariyerine devam etti.

Bir süre Taraf Gazetesi’nde genel yayın yönetmenliği yapmıştır.

Ahmet Altan yalnız gazetecilikle uğraşmamış, aynı zamanda roman ve şiir ile de ilgilenmiştir.

Kendisi gibi gazeteci-yazar olan Mehmet Altan’ın ağabeyidir.

14 Temmuz’da Nazlı Ilıcak ile birlikte katıldıkları TV programındaki sözleri çok konuşulan Ahmet Altan, “darbe olacağını açık açık söylediği” gerekçesiyle tartışma konusu olmuştu ve FETÖ soruşturması kapsamında gözaltına alınmıştı.

FETÖ’nün medya yapılanmasına ilişkin görülen davada ara kararı açıklayan mahkeme Ahmet Altan’ın tutukluluk halinin devamına karar vermiştir. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Silvio Berlusconi için yazı kaleme aldı Cem Uzan'dan siyaseti bırakma kararı İmamoğlu'ndan 'değişim' göndermeli karne paylaşımı CHP'den Abdüllatif Şener’e tepki