Saadet Partisi'nde değişim kurultayı! Temel Karamollaoğlu aday olmayacak

CHP'nin yüzde 37,7 ile birinci parti olduğu 31 Mart seçimleri siyasi partilerde değişim rüzgarlarının yaşanmasına yol açtı. İYİ Parti ile DEVA'nın akabinde Saadet Partisi'nin de kurultay kararı verdiği fakat tarihin kesin olmadığı belirtilirken, Genel Başkan Temel Karamollaoğlu'nun aday olmayacağını açıkladığı öne sürüldü. Karamollaoğlu'nun bu açıklamasının ardından aralarında Saadet Partisi Sözcüsü ve İstanbul Milletvekili Birol Aydın'ın da olduğu 5 ismin aday olmaya hazırlandığı belirtildi.

Saadet Partisi'nde değişim kurultayı! Temel Karamollaoğlu aday olmayacak
  • 31 Mart yerel seçimlerinin akabinde siyasi partilerde değişim havası hakim oluyor.
  • İYİ Parti ile DEVA Partisi, idarelerini yenileyecekleri kurultay kararlarını verdi.
  • Saadet Partisi'nin de gelecek günlerde kurultay tarihini kesinleştirmesi bekleniyor.
  • Saadet Partisi kaynakları ekim sonu veya kasım ayı başında kurultayın yapılabileceğini belirtiyor.

Saadet Partisi'nde değişim kurultayı! Temel Karamollaoğlu aday olmayacak - Resim : 1

KARAMOLLAOĞLU'NUN ADAY OLMAYACAĞI ÖNE SÜRÜLDÜ

  • Parti kulislerine göre yaklaşık 8 yıldır genel başkanlık görevini yürüten Temel Karamollaoğlu parti kurullarında, önümüzdeki aylarda yapılacak olağan kongrede aday olmayacağını açıkladı.
  • Karamollaoğlu'nun aday olmayacağını ifade etmesi üzerine partide hareketlilik de başladı.

ADAYLAR ARASINDA MUSTAFA KAMALAK DA VAR

  • Saadet Partisi Sözcüsü ve İstanbul Milletvekili Birol Aydın, Kayseri Milletvekili Mahmut Arıkan, Genel Başkan Yardımcısı Ömer Abdullah Ayhan, Karamollaoğlu'ndan önce genel başkanlık yapan Mustafa Kamalak ile eski milletvekili Abdulkadir Karaduman genel başkan adaylığı için adı geçen siyasetçiler.

Saadet Partisi'nde değişim kurultayı! Temel Karamollaoğlu aday olmayacak - Resim : 3

"ÇOK ADAYLI BİR KURULTAY SÜRPRİZ OLMAYACAK"

  • Gazete Duvar'ın haberine göre partililer genel başkan aday belirleme sürecinde teşkilatların görüşü ve Genel İdare Kurulu üyelerinin etkili olacağını ancak birden fazla adayın liderlik için yarışacağı bir kurultayın sürpriz olmayacağını kaydediyor.
MHP'li eski başkan Enver Demirel'den Erdal Beşikçioğlu'na teşekkür Adalet Bakanlığı mülakatında torpil iddiaları Antalya Demre Belediyesinde 'sandalye krizi' Terör örgütü PKK'ya bir darbe daha