Özgür Özel'in CHP oklarının rengini mor yeşil yapma isteği partide kriz çıkardı! Sözcü Yücel'den apar topar açıklama

CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in parti logosuy ile ilgili sözleri parti içinde yeni bir tartışmaya yol açtı. Özel'in "Devletçilik okunun yarısını yeşile, diğer yarısını mora boyayacağız." sözlerine gelen tepkiler üzerine parti sözcüsü Deniz Yücel, büyük tepki çeken parti simgesindeki altı okla ilgili iddialara dair açıklama yaptı.

Özgür Özel'in CHP oklarının rengini mor yeşil yapma isteği partide kriz çıkardı! Sözcü Yücel'den apar topar açıklama
  • CHP'de yeni bir tartışmanın fitili ateşlendi.
  • CHP Genel Başkanı Özgür Özel, son yaptığı açıklamada partinin logosunda bulunan altı oktan devletçilik ilkesini temsil eden okun rengini mor yeşil yapmak istediğini söyledi.
  • Özel devletçilik okunun rengini yeşil ve mor olacağını belirterek "CHP’nin oklarının en ortasındaki devletçilik okunu, o program kurultayına katacağımız çevreci, doğa dostu ve sürdürülebilir kalkınmaya inanan projeler ve kadın erkek eşitliğine yönelik olan net tutumumuzla geldiğimizde bu devleti nasıl yöneteceğimizi söylerken devletçilik okunun yarısını yeşile yarısını mora boyayacağız. Eşit temsili bu partiye de bu ülkeye de biz getireceğiz." dedi.
  • Özel'in logo ile ilgili sözleri parti içinde yeni bir krizi doğurdu.

PARTİ SÖZCÜSÜNDEN APAR TOPAR AÇIKLAMA

  • Gelen tepkiler üzerine CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Deniz Yücel apar topar açıklama yaptı.
  • Yücel, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımında Özel'in, "devletçilik" okunu anlatırken, çevreci, doğa dostu, sürdürülebilir politikalara ve toplumsal cinsiyet eşitliğine bağlılıklarını vurguladığını iddia etti.
  • Yücel, şunları kaydetti:
"Çevreciliği temsil eden yeşil ve kadın-erkek eşitliğini simgeleyen mor renk, devletçilik anlayışımızla sembolize edilmek amacıyla ifade edilmiştir. Dolayısıyla, partimizin simgesi ve bayrağı ile ilgili herhangi bir değişiklik söz konusu değildir. Türkiye'ye her alanda kadın-erkek eşitliğini ve çevreye duyarlı politikaları getirecek olan Cumhuriyet Halk Partisidir. Dün gerçekleştirilen Kadın Kolları Kurultayı'nda Genel Başkanımız Sayın Özgür Özel'in herkesin anlayacağı bir dil kullanarak sarf ettiği ifadeler, bazı kesimlerce yanlış anlaşılmış olabileceğinden bu açıklamayı yapmak gerekmiştir."

Özgür Özel'in CHP oklarının rengini mor yeşil yapma isteği partide kriz çıkardı! Sözcü Yücel'den apar topar açıklama - Resim : 1

  • Özel'in tarifindeki logo, sosyal medyada birçok kullanıcı tarafından DEM parti ile ilişkilendirildi.
  • Peki siz bu konuda ne düşünüyorsunuz?

CHP'nin logosu değişecek mi? CHP Kadın Kolları Genel Başkanı belli oldu CHP'de olağanüstü kurultay kararı Adil Karaismailoğlu: Keşke olmasaydı