Özgür Özel'den Pervin Chakar açıklaması! Elini öptüğü için pişman değil

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Pervin Chakal'ın elini öptüğü için tepki çekti. Gündem olan olay için "Sezgin Tanrıkulu izlememiz gerektiğini söyledi. Ben de sanatçıya saygı için böyle bir şey yaptım. Pişman değilim" dedi. Yerel seçim hazırlıklarına da başladıklarını belirten Özgür Özel, İYİ Parti ve HEDEP ile temas kurulacağını dile getirdi.

Özgür Özel'den Pervin Chakar açıklaması! Elini öptüğü için pişman değil
  • CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Cumhuriyet Gazetesi'nden Sertaç Eş ve Sarp Sağkal'a açıklamalarda bulundu.
  • Yerel seçim hazırlıklarına başladıklarını söyleyen Özel, gündemdeki konuları değerlendirdi.

Özgür Özel'den Pervin Chakar açıklaması! Elini öptüğü için pişman değil - Resim : 1

İYİ PARTİ VE HEDEP İLE GÖRÜŞME OLACAK!

  • CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İYİ Parti ve HEDEP dahil birçok partiyle temasların olacağını açıkladı.
  • "Gizli kapılar arkasında görüşmeler olmayacak" diyen Özel, gelişmelerin tüm detaylarıyla kamuoyuna aktarılacağını söyledi.

Özgür Özel'den Pervin Chakar açıklaması! Elini öptüğü için pişman değil - Resim : 2

İşte Özgür Özel'in yerel seçim öncesi diğer partilerle yapacağı temaslar hakkındaki açıklamaları;

İttifak kelimesi yoruldu. Bundan sonra işbirliği kelimesini tercih ediyoruz. Bunu da seçim bölgesine özel olarak, partilerle ayrı ayrı işbirlikleri olarak düşünüyoruz. İYİ Parti’yle ilgili önümüzdeki günlerde temasımız olması beklenebilir. İYİ Parti dışındaki bütün partilerle de temas edebiliriz. HEDEP de Meclis’te temsil edilen, milyonlarca vatandaşın yetkilendirdiği, çok sayıda belediyeyi kazanmış ve haksızca kayyum atanarak elinden alınmış bir parti. Onlar hem kayyum meselesini hem seçimlerde ne düşündüğümüzü paylaşacağız. Gizli kapılar ardında bir görüşmemiz olmayacak. Bir görüşmemiz olursa bu kamuoyuna açık olacak.

Özgür Özel'den Pervin Chakar açıklaması! Elini öptüğü için pişman değil - Resim : 3

"SEZGİN TANRIKULU 'İZLEMELİSİNİZ' DEDİ, SAYGI İÇİN ELİNİ ÖPTÜM PİŞMAN DEĞİLİM"

  • CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in, Pervin Chakar'ın elini öperken verdiğiniz fotoğraf gündem oldu.
  • Eleştiri oklarının hedefi haline gelen Özgür Özel, "Sezgin Tanrıkulu, Pervin Chakar'ın izlenmesi gerektiğini söyledi. 'Kürtler böyle bir sopranonun dünya çapında tanınmasından çok mutlu' dedi." şeklinde konuştu.

Özgür Özel'den Pervin Chakar açıklaması! Elini öptüğü için pişman değil - Resim : 4

Pervin Chakar'ın elini öpmesini 'saygı göstermek' olarak tanımlayan Özel, sözlerine şu ifadelerle devam etti;

Oraya giderken Sezgin Tanrıkulu, "Böyle bir konser var, dünya çapında önemli bir soprano ve Kürtler de böyle bir sopranonun dünya çapında tanınmasından çok mutlu. Mutlaka izlemenizi öneririm" dedi. Gidebileceğimi söyledim. Sonra bana Pervin Buldan’ın da geleceğini söylediler. Hiçbir mahsuru olmadığını, söyledim. Gittik, kendi parti protokollerimizde oturduk. Hatta bekleme odasında birlikte çay içtik. Ayrılırken Pervin Hanım’ı da yolcu ettim. Sonra “Pervin Buldan ile konsere gittiler” diye haber oldu. Yani Pervin Hanım’la gitme planımız yoktu ama bundan hiçbir rahatsızlık duymadım. Pervin Chakar’ı da izledim ve çiçek verdim. Çiçek verirken bir sanatçıya gösterilmesi gereken ilgi ve nezaket olarak öyle yaptım. Hiç de pişman değilim. Ayrıca birileri buradan bir şey üretmeye çalışıyor. TRT Kurdi’de Pervin Hanım en çok çıkan sanatçılardan bir tanesi. Örneğin Devlet Bey bundan rahatsız oluyorsa Tayyip Bey’e sorsun “Pervin Hanım niye çıkıyor?” diye. Pervin Hanım’ın o ifadeleri de Türkiye’deki bir Kürt devleti için kullanmadığı çok açık. Erdoğan da zaman zaman “Irak Kürdistanı” ifadesini kullanıyor. Ben kendisini bir sanatçı olarak ve Kürt vatandaşların gurur duyduğu bir sanatçı olarak, yurtdışında başarılı bir sanatçı olarak elini nezaketen öptüm. Burada da hiçbir pişmanlığım yok. CHP’nin Türkiye’nin bölünmez bütünlüğüyle, terörle mücadele konusundaki hassasiyeti ortadadır. Bu konuda son derece netiz. Altı oka, kurucu değerlere, üniter yapıya hassasız. Meseleyi çarpıtmaya çalışmaları yakışıksız.
AK Parti'de aday adaylığı başvuruları sona erdi Kulisleri hareketlendiren iddia "İYİ Parti yok olacak" Başkan Okumuş: Kahramanmaraş’ta yapacak çok işimiz var