Özgür Özel'den İzmir'de yeniden aday göstermediği Tunç Soyer'e 'gelecekte birlikte çalışalım' teklifi

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, kendisine bir dönem daha şans vermeyip Cemil Tugay'ı aday gösteren partisini siyasi nezaketsizlikle suçlamıştı. Açıklamalarının ardından CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Soyer'i makamına çağırıp gelecekte kendisiyle çalışma teklifinde bulundu. Soyer, görüşme sonrası Özel'den gelen teklifi "Böyle bir talebim yok" diyerek reddettiğini açıkladı.

Özgür Özel'den İzmir'de yeniden aday göstermediği Tunç Soyer'e 'gelecekte birlikte çalışalım' teklifi
  • CHP yerel seçim için belirlediği adaylarla hem seçmenini hem de partililerini kırmaya devam ediyor.
  • Eskişehir'de Yılmaz Büyükerşen yerine Ayşen Ünlüce'yi aday gösteren, sonrasında Büyükerşen'in gönlünü almak için kendisine görev tanımlayan CHP Genel Başkanı Özgür Özel bir benzerini İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer için yapmaya çalıştı.

"ADAY BELİRLEME SÜRECİ EKSİK VE YANLIŞ"

  • CHP'nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak Cemil Tugay'da karar kılması mevcut başkan Tunç Soyer'i bir hayli kızdırmış, Soyer yaptığı açıklamayla aday belirleme sürecinde eksikler ve yanlışlar olduğunu söylemişti.
  • Aday olmayacağının kendisine tebliğ ediliş şeklinin de son derece saygısızca olduğunu ifade eden Soyer, yapılanı, 'siyasi nezaketsizlik' olarak tanımlamıştı.

Özgür Özel'den İzmir'de yeniden aday göstermediği Tunç Soyer'e 'gelecekte birlikte çalışalım' teklifi - Resim : 2

ÖZEL, SOYER'İ ANKARA'YA ÇAĞIRDI

  • Bu çıkışın ardından Özgür Özel, Soyer'i genel merkeze davet etti. Davete icabet ederek Ankara'ya giden Soyer görüşmelerin ardından sosyal medya hesabı üzerinden açıklama yaptı.

Özgür Özel'den İzmir'de yeniden aday göstermediği Tunç Soyer'e 'gelecekte birlikte çalışalım' teklifi - Resim : 3

"ÖZEL'DEN 'GELECEKTE FARKLI ALANLARDA BİRLİKTE ÇALIŞALIM' TEKLİFİ"

  • Özel'in kendisine ilerleyen süreçte farklı alanlarda çalışma teklifinde bulunduğunu kaydeden Soyer, şunları kaydetti:
"Genel Başkanımız Özgür Özel’in davetiyle Ankara’da görüştük. İzmir ve İzmir'deki yerel seçim ile ilgili endişelerimi, görüş ve önerilerimi ilettim. Kendisinin gelecekte farklı alanlarda birlikte çalışmamız ile ilgili teklifleri için teşekkür ettiğimi; ancak şuan böyle bir talebim olmadığını dile getirdim. İzmir'in ve Türkiye'nin aydınlık geleceği için doğru olanı söylemeye, bu memleket için canla, başla, aşkla çalışmaya devam edeceğim.”

Kaynak: haberet.com

Cumhurbaşkanı Erdoğan Zonguldak ilçe adaylarını tanıttı Gazeteci Levent Gültekin'den 'siyaseti bırakmadım' diyen Kılıçdaroğlu'na sert eleştiri Yeniden Refah Partisi Aday Tanıtım Toplantısı başladı Ali Babacan, Davut Güloğlu'nu tanımadı