Özgür Özel'den Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yanıt: Sorumlusu sensin

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Kayseri'yi birbirine katan taciz olay ile ilgili muhalefeti suçlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a cevap verdi. Özel, Erdoğan'ın "Olayların sebebi muhalefetin zehirli söylemleridir" sözlerine "Bunun da sorumlusu sensin. Komşunda iç savaş kışkırtıcılığı yaparsan bu kadar sığınmacıyı da bu memleketin başına musallat edersin. Bu kadar sığınmacının gelmesinde hangimizin sorumluluğu var" diye karşılık verdi.

Özgür Özel'den Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yanıt: Sorumlusu sensin
  • Kayseri'nin Melikgazi ilçesinde Suriyeli birinin akrabası olan 5 yaşındaki bir kız çocuğunu istismar etmesi kenti yangın yerine çevirdi.
  • Kalabalık grupların kentteki iş yerleri ve araçları yaktığı olaylarla ilgili başlatılan soruşturmada 67 şahıs gözaltına alınırken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bugün yaptığı konuşmada olaylarla ilgili olarak muhalefeti suçladı.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN MUHALEFETİ SUÇLADI

  • AK Parti Yerel Yönetimler İstişare ve Değerlendirme Toplantısı'nda açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan "Dün Kayseri'de küçük bir grubun yol açtığı olayın sebebi muhalefetin bu zehirli söylemlerdir. Vandallık yapmak, sokakları ateşe vermek kabul edilemez. Biz hiçbir zaman böyle olmadık, olmayacağız. Ayrımcılık, ötekileştirme AK Parti siyasetinde kendisine yer bulmamıştır, bulamayacaktır. Biz birilerini yıpratmanın peşinde de değiliz. Siyaset yanlışa engel olmak doğruya güç vermektir. Millete hizmet götürenlere engel çıkarmak elini kolunu bağlayacak mantıkla hareket etmek bize yakışmaz" ifadelerine yer verdi.

ÖZEL'DEN ERDOĞAN'A JET YANIT

  • Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bu sert sözlerine ise CHP Genel Başkanı Özgür Özel'den dakikalar sonra yanıt geldi.
  • Yangından etkilenen Aydın Kuşadası'nda gazetecilerin sorularını yanıtlayan Özel "Hangi muhalefeti kastetti bilmiyorum. CHP'nin böyle bir ithama muhatap olamayacağı açık. Kime söylüyorsa ondan cevabını alsın.

"BU KADAR SIĞINMACININ GELMESİNDE HANGİMİZİN SORUMLULUĞU VAR"

Dün yaşanan olaylar ve Türkiye sığınmacı sorunu varsa ne diyor? 'Her şeyin sorumlusu benim...' O zaman bunun da sorumlusu sensin. Komşunda iç savaş kışkırtıcılığı yaparsan bu kadar sığınmacıyı da bu memleketin başına musallat edersin. Bu kadar sığınmacının gelmesinde hangimizin sorumluluğu var" diye konuştu.

Kılıçdaroğlu'ndan Oğan'a sert cevap AK Parti kampa giriyor! 8 bakan sunum yapacak! Sinan Oğan'dan 'Kılıçdaroğlu' itirafı AK Parti'de gözler 2. istişare toplantısına çevrildi