Özgür Özel'den Cumhurbaşkanı Erdoğan'a teğmenler yanıtı: Bunu milletimiz unutmaz

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın teğmenlerle ilgili açıklamasına CHP Genel Başkanı Özgür Özel'den yanıt gecikmedi. Erdoğan'ın 'Temizlenecekler' ifadesi üzerine Özel "Bu hamle siyasidir ama yersiz ve haksızdır. Bunu milletimiz unutmaz ve affetmez. Vazgeçin" dedi.

Özgür Özel'den Cumhurbaşkanı Erdoğan'a teğmenler yanıtı: Bunu milletimiz unutmaz

Bugün 21. İmam Hatipliler Kurultayı'nda konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan teğmenlerin 'Kılıç yemini' ile ilgili de açıklamalarda bulundu. "Bunların ordumuzun içinde bulunması mümkün değildir." diyen Erdoğan'a Özgür Özel sosyal medya hesabından tepki gösterdi.

ERDOĞAN İLK KEZ KONUŞTU

Kara Harp Okulu mezuniyet töreninde teğmenlerin kılıçlı yemini gündemden düşmüyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan ilk kez konuyla ilgili açıklama yaptı. 21'inci İmam Hatipliler Kurultayı'nda konuşan Erdoğan, "Bu kılıçları kime çekiyorsunuz? Bunlarla ilgili olarak gerekli bütün araştırmaların hepsi yapılıyor ve oradaki birkaç tane kendini bilmez, bunlar da temizlenecek" dedi.

Özgür Özel'den Cumhurbaşkanı Erdoğan'a teğmenler yanıtı: Bunu milletimiz unutmaz - Resim : 1

ÖZEL'DEN TEPKİ

Erdoğan'ın bu açıklamasına CHP Genel Başkanı Özel'den açıklama geldi. Teğmenlerin siyasi hesaplara alet edilmesini kınadığını ifade eden Özel, "Bu ahlaki de değildir, vicdani de değildir. Bu hamle siyasidir ama yersiz ve haksızdır. Bunu milletimiz unutmaz ve affetmez" dedi.

Özgür Özel'den Cumhurbaşkanı Erdoğan'a teğmenler yanıtı: Bunu milletimiz unutmaz - Resim : 2

Özel açıklamasında şunları ifade etti:

"8 gün durup düşünüp sonra bu tepkiyi vermek çok manidar.

Ebedi başkomutanları Mustafa Kemal Atatürk'e sahip çıkan Harbiye'den yeni mezun teğmenlerin siyasi hesaplara alet edilmesini kınıyorum.

Siyasi düşüşünüzü durdurmak umuduyla kutuplaşma siyasetinize pırıl pırıl gençlerin geleceklerini feda edemezsiniz.

Bu ahlaki de değildir, vicdani de değildir.
Bu hamle siyasidir ama yersiz ve haksızdır.

Bunu milletimiz unutmaz ve affetmez.

Vazgeçin!!!"

CHP kurultayında konuşma krizi Özel'den erken seçim çağrısı CHP'nin 20. Olağanüstü Kurultayı'nda karar çıktı İyi Parti'de istifalar bitmiyor