Özgür Özel'den Cumhurbaşkanı Erdoğan'a "SGK" yanıtı: "Amacı hizmeti aksatmak"

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, "Belediyeleriniz Sosyal Güvenlik Kurumu'na olan birikmiş borçlarını ödesin" diyen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a tepki gösterdi. Özel, "En borçlu belediyeler AK Parti'den yeni devraldığımız belediyeler" dedi.

Özgür Özel'den Cumhurbaşkanı Erdoğan'a "SGK" yanıtı: "Amacı hizmeti aksatmak"
  • CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın belediyelerin SGK'ya olan borçlarının tahsili için verdiği talimat üzerine Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın harekete geçmesine tepki gösterdi.
  • Balıkesir'de konuşan Özel, Erdoğan'ın CHP'li belediyeleri iş yapamaz hale getirmek istediğini belirtti. Özel ayrıca Erdoğan'a bir teklif sundu:

"SİMİTİ 10 LİRA SEN YAPTIN"

Erdoğan'ın, "SGK'ya çok borçlu, borçlarını ödesinler. Öyle 25 kuruşa simit yok" dediğini anımsatan Özel, "Simit 5 kuruştu sen yaptın 10 lira. Diyor ki Belediyeler hizmet etmek istiyor. İşte Ahmet, iç içine sığmıyor. ama işi parasal boyutu canını sıkıyor. Dünyanın öbür ucundan fon buluyoruz ama imza atmıyorlar. Niye millet CHP'nin ne iyi iş yaptığını görmesin diye. Önünde dünya kadar dosya ama imzaları atmayarak kaynağı kullandırtmıyor" dedi. 

"SGK PARASIYLA BELEDİYECİLİK YAPTILAR"

Geçmiş dönemlerde oluşmuş borçlara vurgu yapan Özel, "Şimdi de gelmiş SGK'ya inanılmaz borçlar var. Zamanında parayı yatırmamış, SGK'nın parasıyla belediyecilik yapmış ona rağmen kazanmışız. AK PARTİ-MHP döneminde ödenmeyen parayı bir seferde faiziyle keseceğim. Bunun tek amacı var belediye başkanlarının elini kolunu bağlamak. CHP'yi yıpratacağını düşünüyorsan yanılıyorsun, millet bunun hesabını ilk sandıkta soracak" ifadelerini kullandı. 

EN BORÇLU BEŞ BELEDİYE 

Erdoğan'ın amacının hizmeti aksatmak olduğunu iddia eden Özel, "En borçlu belediyeler AK Parti'den yeni devraldıklarımız. Bursa, Sakarya, Ordu, Balıkesir ve Denizli. En borçlu beş belediye AK Parti'den aldığımız belediyeler. Kendi ödemediği parayı bizden kesmeye kalkıyor. Bu sayede istiyor ki çöpler toplanamasın, ulaşım aksasın. Hapırsan da köpürsen de bir yolunu bulacağız, milletin gönlünü alacağız. O iktidarı senin elinden alacağız. Ant içiyorum" şeklinde konuştu. 

Başkent'te deprem etkisi yaratan iddia! Mansur Yavaş, Ekrem İmamoğlu'nun suratına kapattı Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan tatil talimatı: Acele etmeyin, yasaların tümünü geçirin, çalışın Cumhurbaşkanı Erdoğan: Aziz şehitleri rahmetle yâd ediyoruz CHP'li başkana soruşturma