Özgür Özel Kemal Kılıçdaroğlu'nun koltuğuna talip oldu! Özel'e ilk destek Ali Mahir Başarır'dan geldi! İşte Kılıçdaroğlu, İmamoğlu ve Özel'in destekçileri

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na seçim yenilgisi sonrası bir rakip daha çıktı. Uzun yıllardır partide Grup Başkanvekili olan, yeni dönemde Grup Başkanlığı görevini üstlenen Özgür Özel, sorumluluktan kaçmayacağını söyleyerek adaylık mesajı verdi. Özel'e ilk destek CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır'dan geldi.

Özgür Özel Kemal Kılıçdaroğlu'nun koltuğuna talip oldu! Özel'e ilk destek Ali Mahir Başarır'dan geldi! İşte Kılıçdaroğlu, İmamoğlu ve Özel'in destekçileri

14 Mayıs ve 28 Mayıs seçimlerinde alınan yenilgi sonrası CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, koltuğunu korumak için tüm MYK üyelerini değiştirse de PM'de alınan kurultay kararında bu kez işi zor görünüyor.

Kılıçdaroğlu'na ilk olarak 'Oğlum' dediği Ekrem İmamoğlu bayrak açarken, ikinci rakibi de yıllardır en yakınında bulunan Özgür Özel oldu. Özel, "Sorumluluktan kaçmayacağım" diyerek adaylık mesajı verdi. 

Özel'e ilk destek CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır'dan geldi.

Başarır, Halk TV ekranlarında Özel'in açıklamalarını değerlendirirken "Partimizin grup başkanı, uzun süre grup başkanvekilliği yapan bir ismin sorumluluk almak istemesi gayet normal, gayet yerindedir." ifadelerini kullandı.

Partisinin yüzde 48 oy aldığını anımsatan Başarır, "İyi bir sonuç diyemeyiz. Biz oturup şapkamızı önümüze koymalıyız" dedi.

KILIÇDAROĞLU VE İMAMOĞLU'NUN DESTEKÇİLERİ

Fatih Portakal, geçtiğimiz günlerde Ekrem İmamoğlu'nun Kemal Kılıçdaroğlu'na karşı CHP içerisinde başlattığı 'değişim' çağrısına, Mansur Yavaş'ın da destek verdiğini ifade etmişti. 

Portakal ayrıca İmamoğlu ve Kılıçdaroğlu'na destek veren isimleri de açıklamıştı.

Portakal Sözcü TV'de yaptığı açıklamada şu şekildeydi:

KILIÇDAROĞLU KOLTUĞA OTURDU KALDI

Kemal Kılıçdaroğlu koltuğu seviyor. Gerçekten bırakmaya da niyeti yok. Oturdu kaldı. O koltukta oturdu kaldı. Bir gün keşke karşı karşıya gelsek de şöyle teke tek bir muhabbet etsek kendisiyle. Sizler de izleseniz. Vicdanen de rahatlasak. Yani evet haklıymış desek. Peki parti içi muhalefet ne yapıyor diye baktığımızda başta bayrağı taşıyan İmamoğlu. Ona destek verenler de var. Her geçen gün bu değişim sesinin yükseleceğini hep birlikte göreceğiz.

YAVAŞ DA İMAMOĞLU İLE BİRLİKTE YÜRÜYECEK

Burada İmamoğlu yola çıktı diğer büyükşehir belediyeleri ne yapacak? Mesela Adana, Mersin'in İmamoğlu'na yakın olduğu söyleniyor. İzmir, rüzgara göre hareket eder diyorlar. Ankara'da Mansur Yavaş'ın İmamoğlu ile birlikte yürüyebileceği söyleniyor. Bana söylenenler. Sadece ben iletiyorum.

İSİMLERİ TEK TEK AÇIKLADI

Eskişehir hocanın Kılıçdaroğlu'ndan yana tavır alacağı söyleniyor. Aydın ve Muğla'nın ortada olduğu söyleniyor Özgür Özel, Ahmet Akın, Muharrem Erkek, Tekin Bingöl ve Ali Mahir'in Kılıçdaroğlu'na destek vereceği, Gökhan Günaydın, Gökhan Zeybek, Engin Altay, Ali Öztunç, Gürsel Erol'un İmamoğlu'ndan yana tutum alacağı söyleniyor. Bir de 'Olağan kurultaya kadar bu iş gitmez' diyorlar 15 Ekim'e kadar. Olağanüstü bir kurultay da olabilir. 1277 delegesi varmış CHP'nin. 177 bunlar doğal delege diyorlar. Genel Başkan, MYK, disiplin kurulu, parti meclisi, milletvekili ve 1100 kişi de normal il ve ilçelerden seçilen delegeler. İkiye bölün bir fazlasını aldıktan sonra olağanüstü kurultaya gidebiliyorsunuz.

CHP Kemal Kılıçdaroğlu
Konu istifa: Kılıçdaroğlu başarısızlığına önce kendisi inanmalı Sinan Oğan, Cumhurbaşkanı ile birlikte Azerbaycan'a gidecek İmamoğlu aday olmazsa yeni parti kuracak mı? Hayatını kaybeden Silvio Berlusconi kimdir, kaç yaşındaydı?