Özgür Özel ile Kemal Kılıçdaroğlu Ahlatlıbel'de buluşacak

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, bugün Ahlatlıbel Tesisleri'nde CHP'nin eski Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile bir araya gelecek. İkilinin görüşmede, Özel'in Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı ziyareti ve DEM Parti Eş Genel Başkanları Tülay Hatimoğulları ve Tuncer Bakırhan'ın CHP'yi ziyaretini masaya yatırması bekleniyor.

Özgür Özel ile Kemal Kılıçdaroğlu Ahlatlıbel'de buluşacak

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, CHP'nin eski Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile bu akşam bir araya gelecek.

Özel ile Kılıçdaroğlu arasındaki görüşme Çankaya Belediyesi'nin Ahlatlıbel Tesisleri'nde saat 19.00'da olacak.

Özgür Özel ile Kemal Kılıçdaroğlu Ahlatlıbel'de buluşacak - Resim : 1

Görüşmede Özgür Özel ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan arasındaki görüşmenin ve DEM Parti Eş Genel Başkanları Tülay Hatimoğulları ve Tuncer Bakırhan'ın ziyaretinin ele alınması bekleniyor.

GÖRÜŞME SÜRECİNDE NELER OLDU?

Kemal Kılıçdaroğlu, Özel'in Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmeden önce "Saray ile müzakere edilmez, mücadele edilir." demişti.

Özel ise Kılıçdaroğlu'nun sözlerine şu ifadelerle yanıt vermişti:

"Bundan sonra nereye çağrılırsak, hangi, miting yürüyüşe çağrılırsak koşalım destek olalım hakkımızı söke söke alalım. Sizlere güç veren ve alan sokaktan korkmayan meydandan çekinmeyen müzakere de eden mücadele de eden yepyeni dinamik sonuç alan bir siyaset için yola çıktık."

GÖRÜŞMENİN ARDINDAN CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN VE CHP LİDERİ ÖZEL'DEN DEĞERLENDİRME

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Özel ile görüşmesini şöyle değerlendirdi:

"Genel başkan olduktan sonra böyle bir ziyareti kendisinin gerçekleştirmiş olması iktidar ve ana muhalefet arasında aslında olumlu bir gelişme oldu. Bundan önceki süreçlerde bu tür maalesef adımlar atılmıyordu. Bu adımın atılmasıyla siyasetin ülkemizde çok daha yumuşama dönemine girdiğini görüyoruz. Ben de Özgür beye ilk fırsatta böyle bir ziyaretin karşılığını yapacağımı söyledim. Türkiye'nin buna ihtiyacı var. Türk siyasetinin buna ihtiyacı var. İlk fırsatta da bu ziyareti gerçekleştirerek Türkiye'de siyasetin yumuşama sürecini başlatalım istiyorum. Bu adımı da atacağız."

Özel, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmesi ile ilgili şu değerlendirmeyi yaptı:

"Biz kamuoyunun gündeminde ne varsa hepsini sayın Erdoğan'la görüşme imkanı bulduk. Kendisi dinledi, heyetinde bulunan arkadaşlar not aldılar. Biz de sayın Erdoğan'ın değerlendirmelerini dinledik. Dünkü toplantının Türkiye demokrasisi açısından önemli bir kilometre taşı olduğunu düşünüyorum."
İYİ Parti'nin yeni A Takımı belli oldu Özel'den kritik zirve açıklaması: Ne varsa hepsini konuştuk "Sorumluluktan kaçanlar var" Zirvenin perde arkası ortaya çıktı