Özel'den "ahmak davası" yorumu: İmamoğlu'na kumpas kurmuşlar, kumpasın piyonu Süleyman Soylu

CHP Genel Başkanı Özgür Özel Sosyalist Enternasyonel Başkanlık Kurulu toplantısına katılmak üzere bugün ABD’ye hareket etmeden önce, havalimanında açıklamalarda bulundu.

Özel'den "ahmak davası" yorumu: İmamoğlu'na kumpas kurmuşlar, kumpasın piyonu Süleyman Soylu

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Sosyalist Enternasyonel Başkanlık Kurulu toplantısına katılmak üzere bugün ABD’ye hareket etmeden önce, havalimanında yaptığı açıklamada, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun istinaftaki davasında kararın açıklanacağına ilişkin olarak sorulan soru üzerine sert tepki verdi.

Özel'den "ahmak davası" yorumu: İmamoğlu'na kumpas kurmuşlar, kumpasın piyonu Süleyman Soylu - Resim : 1

Özgür Özel'in, ABD'ye hareket etmeden önce havalimanında yaptığı açıklamalardan öne çıkanlar şöyle: 

BİRİNCİ GÜNDEM MADDEMİZ İSRAİL'İN SALDIRGAN TUTUMU

 "ABD'deki bir dizi toplantıya katılmak adına Türkiye'den ayrılıyoruz. Ziyaretlerimizin en başında BM toplantısına paralel olarak Sosyalist Enternasyonel'in partisini New York'ta yapacağız. Biz de dahil 77 ülke var. Orada bir konuşma yapacağız. İsrail'in son günlerde arttırdığı saldırgan tutumu, birinci gündem maddemiz. Ayşenur Ezgi Eygi’nin katledilmesiyle ilgili ABD'nin kendi vatandaşına sahip çıkması noktasında çağrımızı yapacağız.
 
Ve tabiki Türkiye'nin AB'ye tam üyeliği konusunu da gündeme getireceğiz. Tüm siyasi akrabalarımızdan bu konuda beklediğimiz desteği ifade edeceğiz. AB'ye tam üyelik Çin ile Rusya ile diğer coğrafyalarla köprülerin atılması anlamına gelmiyor."

BU BİR KUMPAS PİYONU İSE SÜLEYMAN SOYLU

"Böyle bir saçmalık, fütursuzluk, böyle bir şuursuzluk yok. Ben Türkiye'ye böyle bir ayıbı bir daha yaşatacaklarını düşünmüyorum. İstanbul seçmeni zaten bunları cezalandırmadı mı? Millet demokrasi tokadı attı, böyle şeyleri sevmiyor millet. Ekrem İmamoğlu'na bir kısıtlama getirmek için kumpas kurmuşlar. Bu kumpasın piyonu Süleyman Soylu. İcracılarını zaten herkes biliyor, lafın tamamı aptala söylenir. Geçen seferki demokrasi tokadından ders almadıysanız, millet bunun çok daha şiddetlisini uygular. Kendilerine de Türkiye'ye de kötülük olur" dedi. Özel, "Eğer biz ABD'deyken böyle bir karar çıkarsa geri döneriz. Ben öyle bir güne uyanacağımızı düşünmüyorum" ifadelerini kullandı. 

Özel'den "ahmak davası" yorumu: İmamoğlu'na kumpas kurmuşlar, kumpasın piyonu Süleyman Soylu - Resim : 2

EKREM İMAMOĞLU'NUN İSTİNAFTAKİ DAVASI

"6 genel başkan yardımcımızı görevlendirdik, toplantı yapılacak bu konuda. İBB Başkanımız da toplantının bir kısmına katılacak. Dün akşam kendisiyle görüştük, değerlendirme yaptık. Olmayacak bir şeyi olacakmış gibi kimse kabul ettirmeye çalışmasın. Süleyman Soylu Ekrem İmamoğlu'na ahmak dedi, Ekrem Bey de ona hiç terbiyesini bozmadan sensin dedi. İşi ondan sonra YSK'ya çektiler. Bir kere Süleyman Soylu hepimizin gözünün içine baka bakla ahmak dedi mi demedi mi? Ekrem Bey'in söylediğini YSK'ya söyledi diyerek ceza vermeye kalkıyorlar. Böyle bir saçmalık, fütursuzluk, böyle bir şuursuzluk yok. Ben Türkiye'ye böyle bir ayıbı bir daha yaşatacaklarını düşünmüyorum. İstanbul seçmeni zaten bunları cezalandırmadı mı? Millet demokrasi tokadı attı, böyle şeyleri sevmiyor millet. Ekrem İmamoğlu'na bir kısıtlama getirmek için kumpas kurmuşlar. Bu kumpasın piyonu Süleyman Soylu. İcracılarını zaten herkes biliyor, lafın tamamı aptala söylenir. Böyle bir şey yok. Geçen seferki demokrasi tokadından ders almadıysanız, millet bunun çok daha şiddetlisini uygular. Kendilerine de Türkiye'ye de kötülük olur. Eğer biz ABD'deyken böyle bir karar çıkarsa geri döneriz. Ben öyle bir güne uyanacağımızı düşünmüyorum. 

YÜKSEL ARSLAN'IN PAYLAŞIMI

Ben Mansur Yavaş ile görüştüm. Kendisi bu konuda son derece yapıcı bir tutum sergiledi. Sayın İmamoğlu ile de tüm gündemi değerlendirdik. Önümüzdeki hafta ben döndükten sonra üçümüz bir araya geleceğiz. Ortada bir kriz yok. Günü geldiğinde, karar vereceğimizde, hep birlikte en doğru kararı veririz. Bu konuda üçümüz arasında bir tenakuz, bir çelişki yok. Herkes aynı şeyi söylüyor. Herkes aynı şeyi söylemesine rağmen, akşam sabah televizyonlarda farklı şeyler yazılıyor. Mevzubahis olan milletvekili, bizim hep saygı gösterdiğimiz, bize de saygı gösteren birisi. Ama sosyal medyada vs bu tip şeyleri daha önce de yapan birisi. Mansur Bey zaten gerekeni yaptı. Benim belediye başkanımın gönlünde olmayan benim gönlümde de olmaz. Mansur Bey gereğini yaptı ama o gereğini yapmak yerine başka şey yaptı. Bundan sonra yolu açık olsun. "

Özel'den "ahmak davası" yorumu: İmamoğlu'na kumpas kurmuşlar, kumpasın piyonu Süleyman Soylu - Resim : 3

Meclis Genel Kurulu'na panik düğmesi TBMM Başkanı Kurtulmuş, Moskova'da Resmi Ziyarette Bulundu Hukukçular İmamoğlu için toplanıyor Özel'i eleştiren vekile Mansur Yavaş'tan salvo