Nail Olpak kimdir, kaç yaşında, nereli?

Nail Olpak kimdir merak ediliyor. Yeni kabine merakla beklenirken kulislerde Nail Olpak'ın ismi de geçiyor. Bu nedenle Nail Olpak kimdir, kaç yaşında, aslen nereli? İşte Nail Olpak hakkındaki bilgiler...

Nail Olpak kimdir, kaç yaşında, nereli?

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu Başkanı Nail Olpak, arama motorlarında araştırılıyor. Nail Olpak ismi, kurulacak yeni kabine için yapılan iddialarda geçen isimlerden birisi. Peki, Nail Olpak kimdir, kaç yaşında, nereli? İşte Nail Olpak biyografisi...

NAİL OLPAK KİMDİR?

Nail Olpak, 1961 yılında Burdur İbecik’te doğdu. Aydın Lisesi’nden mezun olduktan sonra İstanbul Teknik Üniversitesi Makina Fakültesini bitiren Olpak, yüksek lisansını Yıldız Teknik Üniversitesi’nde Enerji alanında tamamladı.

İş hayatına Umar Makina A.Ş.’de başlayan Olpak, Özgün A.Ş.’de Fabrika Müdür Yardımcısı, Cankurtaran Holding’te üst düzey yönetici olarak çalıştı ve Başkan Yardımcısı olarak ayrıldı.

Nail Olpak daha sonra, NORA Elektrik Malzemeleri A.Ş ve PAK YATIRIM İnşaat A.Ş’yi kurdu. Halen, iki şirketin Yönetim Kurulu Başkanlığını ve bu şirketlerin ortağı olduğu şirketlerin Yönetim Kurulu Üyeliğini yürütmektedir.

Nail Olpak hayatı
Nail Olpak

Nail OLPAK, yukardakilerin dışında, aşağıdaki görevlerini de sürdürmektedir;

DEİK, Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu, Yönetim ve İcra Kurulu Başkanı
TURK EXIMBANK, Türkiye İhracat Kredi Bankası A.Ş., Yönetim Kurulu Üyesi
TURKCELL İletişim Hizmetleri A.Ş, Yönetim Kurulu Üyesi,
İSTKA, İstanbul Kalkınma Ajansı, Yönetim Kurulu Üyesi
YOİKK, Yatırım Ortamını İyileştirme Koordinasyon Kurulu, Üyesi
DTİK, Dünya Türk İş Konseyi, Başkanı
MÜSİAD, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği, Y. İstişare Heyeti Üyesi
UTESAV, Uluslararası Teknolojik Ekonomik ve Sosyal Araştırmalar Vakfı, Kurucular Kurulu Üyesi
TUGEV, Turizm Geliştirme ve Eğitim Vakfı, Mütevelli Heyeti Üyesi
İlim Yayma Vakfı, Kurucular Kurulu Üyesi
Huzur Hastanesi Vakfı, Mütevelli Heyeti Üyesi
İGETEV, İnsan Gelişimi ve Toplumsal Eğitim Vakfı, Mütevelli Heyeti Üyesi
İstanbul Medeniyet Üniversitesi Destekleme Vakfı, Mütevelli Heyeti Üyesi
Kandilli Kulübü Vakfı, Mütevelli Heyeti Üyesi
TMMOB, Makine Mühendisleri Odası Üyesi
MMG, Mimar ve Mühendisler Grubu Üyesi
MSMB, Mimar Sinan Mühendisler Birliği Üyesi
ALMED, Aydın Lisesi Mezunlar Derneği Üyesi

Nail Olpak kariyeri
Nail Olpak

Nail Olpak, DEİK Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu Yönetim ve İcra Kurulu Başkanı olmasının yanı sıra MÜSİAD (Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği) 5. dönem Genel Başkanı ve MÜSİAD Yüksek İstişare Heyeti Başkanı, IBF (Uluslararası İş Forumu) Başkan Vekili, B20 Türkiye Yürütme Kurulu Üyesi, İTO (İstanbul Ticaret Odası) Meclis Üyesi, İDTM (İstanbul Dünya Ticaret Merkezi) Yönetim Kurulu Üyesi, Huzur Hastanesi Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi, ENVERDER (Enerji Verimliliği Derneği) Yönetim Kurulu Üyesi, MMG (Mimarlar Mühendisler Grubu) Yönetim Kurulu Üyesi ve (YİH) Yüksek İstişare Kurulu Üyesi, Türk Japon Üniversitesi Kurucu Heyeti Üyesi, (BTM) Bilgiyi Ticarileştirme Merkezi Mütevelli Heyeti Üyesi, İTÜ Makina Fakültesi Danışma Kurulu Üyesi ve Muallimköy Teknoloji Bölgesi A.Ş. (Bilişim Vadisi) Yönetim Kurulu Üyesi olarak da görev yapmıştır.

Nail Olpak biyografisi
Nail Olpak

Nail Olpak’a, Ahi Evran Üniversitesi ve Mehmet Akif Ersoy Üniversiteleri tarafından, Uluslararası İlişkiler dalında Fahri Doktora unvanı verilmiştir.

Evli ve birisi Mimar, diğeri Mekatronik Mühendisi iki erkek çocuk babası olan Nail Olpak, çok iyi derecede İngilizce bilmektedir.

kimdir
Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Bahçeli görüştü Kılıçdaroğlu sosyal medya hesabındaki o bilgiyi değiştirdi Abdullah Eren kimdir, kaç yaşında, nereli? Alparslan Bayraktar kimdir, kaç yaşında, nereli?