Mustafa Destici: 'Katil İsrail, Netanyahu yaptıklarının bedelini ödeyecek'

BBP Genel Başkanı Destici, Eskişehir'de İsrail Hükümeti'ne yönelik sert eleştirilerde bulundu.

Mustafa Destici: 'Katil İsrail, Netanyahu yaptıklarının bedelini ödeyecek'

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, Eskişehir'deki programında kritik açıklamalarda bulundu. Destici, "Gün gelecek katil İsrail, Netanyahu, bu yaptıklarının bedelini misliyle ödeyecektir." dedi.

Günyüzü'nde Yerel Etkinlikler

Eskişehir Valisi Hüseyin Aksoy ile birlikte Günyüzü ilçesinde pekmez kaynatan Destici, yerel bağ bozumuna katıldı. İlerleyen saatlerde, Günyüzü Kaymakamı Muhammed Raşit Kurt, Belediye Başkanı Hidayet Özmen, Sivrihisar Belediye Başkanı Habil Dökmeci ve İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Erhan Demir ile birlikte, Valilik tarafından yaptırılan Günyüzü Mahalle Konağı'nın açılışını gerçekleştirdi.

İsrail'in Eylemleri ve BM Tepkisi

Açılışın ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Destici, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun 79. BM Genel Kurulu'ndaki konuşmasından sonra Türk heyeti ve diğer delegasyonların protestosuna değindi. Destici, İsrail Hükümeti'ni ve özellikle Netanyahu'yu sert bir dille lanetledi.

"Dünyanın büyük bir kesimi Netanyahu'nun eylemlerini 'vahşet, katliam ve soykırım' olarak görüyor," diyen Destici, "BM Genel Kurulu’ndaki durumu net bir şekilde ortaya koydu. ABD ve birkaç emperyalist devletin destekçisi dışında, oldukça fazla delegasyon tepkisini gösterdi. Bu haklı tepkinin güçlenmesi şart," ifadelerini kullandı.

Netanyahu ve Salon Boşluğu Tartışması

Destici, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın BM Genel Kurulu'ndaki konuşmasına da değinerek, "Cumhurbaşkanımız devleti layıkıyla temsil etti. Filistin meselesine net bir şekilde yaklaşımını ortaya koydu," dedi. Ancak bazı kesimlerin, salonun boş olduğu yönündeki iddialarını eleştirdi.

"Netanyahu’nun konuşması sırasında salonun boş olduğunu değil, Cumhurbaşkanımız konuşurken salon dolu olmasına rağmen boş olduğu yalanını ortaya attılar," diyerek bu durumu kınadı.

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, Eskişehir Valisi Hüseyin Aksoy ile...

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, Eskişehir Valisi Hüseyin Aksoy ile Günyüzü ilçesine bağlı kırsal Gecek Mahallesi'nde pekmez kaynattı, bağ bozumuna katıldı.

Burak Aykan, BMAEK'de başkanlık görevine seçildi Deniz Bozkurt Adaylığa İmza Attı Kızılcahamam'da Sıfır Atık Projesi Başarıyla Uygulanıyor MHP'den Aile Kurumu Çalıştayı Sonuç Raporu Açıklaması