Muharrem İnce ve Tanju Özcan CHP'ye geri dönecek mi? Özgür Özel, Kılıçdaroğlu dönemindeki ayrılıklara ilişkin kesin konuştu

CHP'de 38. Olağan Kurultayı'nda yaşanan görev değişiminin ardından Kemal Kılıçdaroğlu döneminde partiden ayrılanların Özgür Özel döneminde geri dönmesi gündeme gelmiş, CHP'den ihraç edilen Bolu Belediye başkanı Tanju Özcan, "Geri döneceğim" diyerek kulisleri doğrulamıştı. Özgür Özel'e Özcan ile birlikte Muharrem İnce de soruldu. 2021'de CHP'den ayrılarak Memleket Partisi'ni kuran Muharrem İnce CHP'ye geri dönecek mi?

Muharrem İnce ve Tanju Özcan CHP'ye geri dönecek mi? Özgür Özel, Kılıçdaroğlu dönemindeki ayrılıklara ilişkin kesin konuştu
  • Kemal Kılıçdaroğlu, 13 yıldır sürdürdüğü CHP Genel Başkanlığını son kurultaydaki seçimde kaybetmiş,  görevi parti içindeki 'değişimcilerin' adayı olan Özgür Özel'e devretmişti.
  • Yıllar sonra yaşanan bu değişimin ardından CHP'den ayrılan ve ihraç edilen iki önemli ismin partiye yeniden dönmesi gündeme geldi: Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce ve Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan.

Muharrem İnce ve Tanju Özcan CHP'ye geri dönecek mi? Özgür Özel, Kılıçdaroğlu dönemindeki ayrılıklara ilişkin kesin konuştu - Resim : 1

TANJU ÖZCAN'A YEŞİL IŞIK YAKTI

  • Özgür Özel'e kamuoyunda sıkça konuşulan iki ismin geri döneceği iddiaları soruldu. Halk TV canlı yayınında İsmail Küçükkaya'nın sorularını yanıtlayan Özel, İnce için verdiği yanıtlar muallakta bırakırken Özcan için yeşil ışık yaktı.

Muharrem İnce ve Tanju Özcan CHP'ye geri dönecek mi? Özgür Özel, Kılıçdaroğlu dönemindeki ayrılıklara ilişkin kesin konuştu - Resim : 2

"LİDER OLMAK GİBİ BİR HAYALİ HEDEFİ VAR"

  • Özel Muharrem İnce'nin 2021 yılında ayrılarak Memleket Partisi'ni kurduğunu hatırlatarak şunları kaydetti:
Muharrem İnce başka bir partinin genel başkanı. Onun için bir şey söylemem doğru olmaz. Kendisinin seçimlerde lider olmak gibi bir hayali hedefi var.

Muharrem İnce ve Tanju Özcan CHP'ye geri dönecek mi? Özgür Özel, Kılıçdaroğlu dönemindeki ayrılıklara ilişkin kesin konuştu - Resim : 3

"TANJU ÖZCAN'IN GERİ DÖNECEĞİNİ DÜŞÜNÜYORUM"

  • Özel, çok konuşulan bir diğer isim Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan hakkında ise şu ifadeleri kullandı:
Tanju Özcan bu partinin bir evladıdır. Ama geçmişte bazı ifadeleri de çok sıkıntılıydı. CHP'nin Bolu il başkanıyla görüşmüş. Tanju Özcan'ın geri döneceğini ve Bolu'dan belediye başkan adayı olabileceğini düşünüyorum.

Muharrem İnce ve Tanju Özcan CHP'ye geri dönecek mi? Özgür Özel, Kılıçdaroğlu dönemindeki ayrılıklara ilişkin kesin konuştu - Resim : 4

TANJU ÖZCAN NE DEMİŞTİ?

Tanju Özcan geçtiğimiz gün partiye geri dönüşünde herhangi bir engel olmadığını dile getirerek şunları kaydetmişti:

  • Sayın Genel Başkanımızla görüştük. Biliyorsunuz, Sayın Kılıçdaroğlu görevde kaldığı sürece Cumhuriyet Halk Partisi'ne davet edilsem de dönmeyeceğimi söylemiştim. Çünkü derin fikir ayrılıklarımız vardı.
  • Yeni Genel Başkanımızla birlikte bir değişim oldu Cumhuriyet Halk Partisi'nde. O yüzden ben de talep edilmesi halinde veya ‘Buyur gel’ denilmesi halinde döneceğimi ifade etmiştim.
  • Dün itibariyle il başkanımıza dönüş ilgili dilekçemi verdim. O da genel merkeze götürdü.
  • Yani şu anda ben tüzüğün aradığı şekilde talep ettim geri dönmeyi. Zannediyorum parti meclisine sevk edilecek önümüzdeki hafta. Orada da bir oylama yapılacak. Dönüşümüz için karar verirse parti meclisimiz. Sadece genel başkanımızın isteğiyle olmuyor.
  • Geri dönüşümün önünde bir engel görünmüyor. Yani artık yüzde 99 itibarıyla Cumhuriyet Halk Partisi'ne geri döneceğim diyebilirim.

Muharrem İnce ve Tanju Özcan CHP'ye geri dönecek mi? Özgür Özel, Kılıçdaroğlu dönemindeki ayrılıklara ilişkin kesin konuştu - Resim : 5

"MUHARREM İNCE’NİN DÖNMESİ GEREKTİĞİNİ DÜŞÜNÜYORUM"

  • Sayın İnce ile dün telefonla görüştük. Çünkü onun partisinin İl Başkanı Bolu'ya gelmişti. O geldiğinde telefonla Muharrem İnce'yi aradık.
  • ‘Yeni süreç senin için de hayırlı olsun’ dedi ama hani dönüp dönmeyeceği konusunda net bir şey konuşmadık.
  • Muharrem İnce’nin dönmesi gerektiğini düşünüyorum. Özgür başkanımızın, sayın Genel Başkanımızın güzel bir tabiri oldu o, ‘baba evine’ dönmek.
  • Cumhuriyet Halk Partisi nasıl benim baba evimse, nasıl Özgür Özel'in baba eviyse en az bizim kadar Muharrem İnce'nin de baba evi.
  • Artık ayrı gayrı olmaması lazım. Ayrı parti kurarak Türkiye'de sonuç almanın da çok kolay olmadığını, Sayın Muharrem İnce gibi tecrübeli bir siyasetçi de görmüştür. Muharrem İnce de dönerse partiye sevinirim.

Muharrem İnce ve Tanju Özcan CHP'ye geri dönecek mi? Özgür Özel, Kılıçdaroğlu dönemindeki ayrılıklara ilişkin kesin konuştu - Resim : 6

İNCE CHP'DEN NEDEN AYRILMIŞTI?

  • Muharrem İnce, 2018 seçimlerinde kendisini cumhurbaşkanı adayı gösteren CHP'den istifa etmiş, istifasını E-devlet üzerinden gerçekleştirmişti. İnce, kararını duyururken yaptığı açıklamada, CHP'yi "tabela partisi" olarak nitelendirdi.
  • 8 Şubat 2021 tarihinde kamuoyuna bir basın toplantısı gerçekleştirerek CHP'den resmi olarak ayrıldığını açıklamış, 17 Mayıs 2021 tarihinde var olan Memleket Hareketi'ni Memleket Partisine dönüştürdü. 17 Mayıs 2021 itibarı ile partinin genel başkanıdır.

Muharrem İnce ve Tanju Özcan CHP'ye geri dönecek mi? Özgür Özel, Kılıçdaroğlu dönemindeki ayrılıklara ilişkin kesin konuştu - Resim : 7

Kaynak: haberet.com

Cumhurbaşkanı Erdoğan Almanya'da! Muharrem İnce CHP'ye geri mi dönüyor? AK Partili eski vekilden çarpıcı sözler: Sokakla inatlaşırsan... İmamoğlu 'Partiyi ANAP'laştırmak istiyor' sözlerine yanıt verdi