Meral Akşener'in topa tuttuğu CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'ndan tek cümlelik yanıt geldi

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, 26 Ağustos'ta Afyonkarahisar'da yaptığı konuşmada ittifak ortaklarını topa tutmuş, Kemal Kılıçdaroğlu için "Ne yazık ki önce şahsın önce ben diyenlerle uğraştık. Seçimin kaybedilmesi için çalışanlarla mücadele ettik" demişti. CHP liderinden Akşener'e yanıt geldi. Kılıçdaroğlu, "Akşener'in sözlerinin yorumuna dayalı soruları yanıtlarsam Sayın Akşener'e saygısızlık, nezaketsizlik yapmış olurum" dedi.

Meral Akşener'in topa tuttuğu CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'ndan tek cümlelik yanıt geldi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İYİ Parti lideri Meral Akşener’in kendisine yönelik isim vermeden yaptığı açıklamaları tek cümlelik yanıtla geçiştirdi. 

"ASIL SORUNUN KENDİ SAFLARIMIZDA OLDUĞUNU GÖREMEDİM"

Akşener, Büyük Taarruz’un yıldönümünde genel seçimlerde yola çıktığı ittifaka zehir zemberek sözlerle seslenmişti. "Asıl sorunun kendi saflarımızda olduğunu göremedim" diyen Akşener, seçimin kaybedilmemesi için Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu isimlerinin aday yapılması konusunda masadakileri ikna edemediğini ifade etmişti. Akşener, "Ne yazık ki önce şahsın önce ben diyenlerle uğraştık. Seçimin kaybedilmesi için çalışanlarla mücadele ettik" diyerek faturayı Millet İttifakı ortaklarına keserken yerel seçimlerde tek başına yol yürüyeceğini açıkladı.

Meral Akşener'in topa tuttuğu CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'ndan tek cümlelik yanıt geldi - Resim : 2

"NEZAKETSİZLİK YAPMAK İSTEMEM"

Akşener'in ifadeleri Kemal Kılıçdaroğlu'na soruldu. Cumhuriyet'e değerlendirmede bulunan CHP lideri, "Akşener'in sözlerinin yorumuna dayalı soruları cevaplayıp kendisine nezaketsizlik yapmak istemem" sözleriyle yanıt verdi.

Meral Akşener'in topa tuttuğu CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'ndan tek cümlelik yanıt geldi - Resim : 4

"CHP'NİN HEDEF TAHTASINA OTURTULMASI İNSAFSIZCA"

Öte yandan CHP eski Milletvekili Gürsel Tekin de Akşener'in CHP'yi hedef tahtasına oturtulmasını "insafsızca" bulduğunu söyleyerek şunları kaydetmişti:

"Millet iradesi ile seçilmiş her parti bakanlığı hak eder cümlesini İYİ Parti aylarca tartıştı. Bugün Akşener'in CHP'ye yönelik konuşması beni çok şaşırttı. Partimizdeki arkadaşların mezhepleri, siyasal düşünceleri tartışıldı, biz ibadetten yoksunuz, camiye girdiğimizde hangi safta duracağımız tartışması bile oldu. CHP'nin Genel Başkanı dahil olmak üzere ana kadrodaki yetkin, etkin isimlerin hiçbir tanesi bile bunlara yanıt vermedi. Asla Akşener'i de ve İYİ Parti'deki arkadaşımızı da tartıştırmadı. CHP'nin hedef tahtasına oturtulması insafsızca eleştirilerdir."

Gürsel Tekin
Gürsel Tekin
CHP Gebze İlçe Kongresi'nde kavga Meral Akşener'in Kılıçdaroğlu eleştirisine CHP'den ilk tepki Ankara ve İstanbul'da AK Parti'nin zaferi yakın Karamollaoğlu, "Mitingde 7 kişi konuşur mu ya?"