Melih Han Bilgin kimdir, kaç yaşında, nereli?

Melih Han Bilgin ismi, Gabar Dağı'nda bulunan petrol rezervi ile gündeme geldi. Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı Genel Müdürü olan Melih Han Bilgin'e dair bilgiler bu haberler sonrasında araştırılmaya başlandı. Peki, Melih Han Bilgin kimdir, kaç yaşında, nereli?

Melih Han Bilgin kimdir, kaç yaşında, nereli?

Türkiye'de Karadeniz'de bulunan doğalgaz sonrasında Şırnak'ta bulunan Gabar Dağı'nda petrol rezervi bulunmuştu. Bu iki keşif ile birlikte TPAO Genel Müdürü Melih Han Bilgin ismi ön plana çıktı. Peki, Melih Han Bilgin kimdir, kaç yaşında, aslen nereli? İşte Melih Han Bilgin hakkındaki bilgiler...

MELİH HAN BİLGİN KİMDİR?

2017 Yılı Eylül Ayı itibarıyla Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı Yönetim Kurulu Başkanlığı ve Genel Müdürlüğü görevini yürütmekte olan Melih Han Bilgin, savunma ve havacılık sanayiinde uzman, üst düzey yönetici ve girişimci olarak yer almış, stratejik öneme sahip birçok projeye imza atmıştır.

Melih Han Bilgin kimdir, kaç yaşında, nereli? - Resim : 1

GE Havacılık Şirketinde uçak motorları ve gaz türbinleri konusunda uzmanlık eğitimi alan Melih Han Bilgin, Hacettepe Üniversitesi’nden Uygulamalı Ekonomi alanında yüksek lisans derecesine, İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Uçak Mühendisliği Bölümü’nden lisans derecesine sahiptir.

Melih Han Bilgin kimdir, kaç yaşında, nereli? - Resim : 2

İyi derecede İngilizce bilen Bilgin, evli ve iki çocuk babasıdır.

kimdir
Mehmet Özhaseki kimdir, kaç yaşında, aslen nereli? İYİ Parti'de çatırdama sesleri Bu iddia çok konuşulur: Bakanlıklar için kimler düşünülüyor? İbrahim Kalın kimdir, kaç yaşında, nereli?