Mehmet Şimşek kimdir, kaç yaşında, nereli?

Mehmet Şimşek, ekonomist olup bir dönem Maliye Bakanlığı ve Başbakan yardımcılığı da yapmıştı. Bugün bir açılış töreninde görülen Mehmet Şimşek'in hayatı merak konusu oldu. Peki, Mehmet Şimşek kimdir, kaç yaşında nereli?

Mehmet Şimşek kimdir, kaç yaşında, nereli?

Mehmet Şimşek, 2007'de yapılan seçimler ile Ak Parti Gaziantep Milletvekili olarak meclise girdi. Ekonomi Bakanı, Maliye Bakanı ve Başbakan yardımcılığı yapan Mehmet Şimşek'e dair bilgiler araştırılıyor. İşte Mehmet Şimşek hakkındaki bilgiler...

MEHMET ŞİMŞEK KİMDİR?

Mehmet Şimşek, Türkiye Büyük Millet Meclisi 23. Dönem Milletvekili ve maliye bakanıdır.

Mehmet Şimşek 1967 yılında dünyaya gelmiştir. Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi İktisat bölümü mezuniyetinin ardından İngiltere’de University of Exeter’de yüksek lisans yapmıştır.

Ankara’da bir dönem Etibank’ta çalışan Mehmet Şimşek daha sonra ABD’nin Ankara Büyükelçiliği’nde yaklaşık 4 sene kıdemli ekonomist olarak görev almıştır.

2007 Temmuz seçimleri’nde Ak Parti Gaziantep miletvekili, Haziran 2011 Seçimleri’nde Ak Parti Batman miletvekili, Haziran 2015 Seçimleri’nde Ak Parti Gaziantep miletvekili olarak meclise giren Mehmet Şimşek 60. hükümette 2007 yılından Nisan 2009’a kadar “Ekonomiden Sorumlu Devlet Bakanlığı” görevini, 2009 Mayıs ayından günümüze kadar ise “Maliye Bakanlığı” görevini yapmış 2015 Kasım ayında açıklanan Bakanlar Kurulu kararı ile Başbakan Yardımcılığı görevine getirilmiştir. Mehmet Şimşek aslen Gercüş Batman’lıdır ve Batman doğumludur.

Maliye Bakanlığı ve Başbakan Yardımcılığı görevlerinin yanı sıra 2007 yılından itibaren Yüksek Planlama Kurulu, Özelleştirme Yüksek Kurulu, Savunma Sanayi Yüksek Koordinasyon Kurulu, Ekonomi Koordinasyon Kurulu, Para-Kredi ve Koordinasyon Kurulu, Bilim ve Teknoloji Yüksek Kurulu üyeliği görevlerini de yürütmektedir.

2007-2009 yılları arasında IMF & Dünya Bankası Türkiye Guvernörlüğü ve 2008-2011 yılları arasında İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı Koordinasyon Kurulu Üyeliği görevlerini yürütmüştür. “Emerging Markets” Dergisi tarafından 2013 yılında " Yükselen Avrupa’da Yılın Maliye Bakanı" seçilen Sayın Şimşek, aynı yıl “Foreign Policy” Dergisi tarafından dünyanın en etkili 500 kişisinden biri olarak gösterilmiştir.

Mehmet Şimşek, 1998’de İstanbul’da tanıştığı, 20 Ocak 1999’da Türkiye’de evlendiği, 10 yıllık eşi ABD uyruklu Annalise Granwald Şimşek’ten 23 temmuz 2009 tarihinde boşandı.

Çok iyi düzeyde İngilizce bilen Mehmet Şimşek, 9 ocak 2010 tarihinden beri Gaziantepli peyzaj mimarı Esra Kara ile evlidir.

Türkiye Cumhuriyeti’nin yanı sıra İngiltere vatandaşlığı da bulunmaktadır.

kimdir
Cumhurbaşkanı'ndan muhalefete bir gol daha Hakkında tek bir cümle kurmadı Erken seçim olacak mı? Meclis'te ihtiyaç molası bile vermeden 10 saat