Mecliste bir ilk! DEVA Partili Milletvekili ChatGPT ile hazırlanan soru önergesini sunacaklarını açıkladı

Hayatın her alanına giren ChatGPT bu defa da Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne giriyor! DEVA Partili Milletvekili Burak Dalgın'ın sosyal medya hesabından yaptığı paylaşıma göre ChatGPT ile hazırlanan soru önergesi, bu hafta TBMM'de sunulacak.

Mecliste bir ilk! DEVA Partili Milletvekili ChatGPT ile hazırlanan soru önergesini sunacaklarını açıkladı

Günümüzde neredeyse hayatın her alanında kullanılan yapay zeka aracı ChatGPT, Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne de girdi.

DEVA Partisi'nden Balıkesir Milletvekili seçilen Burak Dalgın'ın sosyal medya hesabından yaptığı paylaşıma göre ChatGPT ile hazırlanan soru önergesi, TBMM'de sunulacak.

Dalgın'ın, "Siyaseti Cobot (insan-robot iş birliği) çağına ısındıralım" notu ile yaptığı paylaşım, bazı Twitter kullanıcıları tarafından meclise sunulacak olan soru önergesi ile mecliste yapay zekanın da söz hakkına sahip olabileceğinin bir işareti olarak yorumlandı.

Bir kullanıcının "Yapay Zeka Partisi kuralım, iktidar olursa devleti Al yönetsin" yorumuna daha önceden yaptığı paylaşım ile cevap veren Dalgın, şu ifadeleri kullandı:

"Yeni TBMM ve hükümet göreve başlarken hatırlayalım: Merkez Bankası faiz oranını algoritma mı daha iyi belirler, Para Politikası Kurulu mu? KPSS sorularını yapay zekâ mı daha iyi hazırlar, ÖSYM mi? Enflasyonu dev bir veri seti mi daha iyi ölçer, TÜİK mi?"
Kemal Kılıçdaroğlu istifa etmeli mi? 28 Mayıs seçimlerinden sonra yapılan anket sonuçları açıklandı Ekrem İmamoğlu 'aday olacak mısınız?' sorusunu yanıtladı! Aytuğ Atıcı: Kemal Kılıçdaroğlu istifa etmiyorsa onay alması gerekir İYİ Parti ile ilgili bomba kulis: Ekrem İmamoğlu'na kötü haber, CHP'ye şart koştu! 'Sıra bizde'