Mansur Yavaş'tan cumhurbaşkanı adaylığı sinyali

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, CHP'de yapılan toplantıda cumhurbaşkanı adaylığı konusunda açıklama yapmadan önce, Genel Başkan Özgür Özel'in kendisini "iki forvetinden biri" olarak gördüğünü belirtti.

Mansur Yavaş'tan cumhurbaşkanı adaylığı sinyali

Geçtiğimiz genel seçimlerde 6'lı masada adının Cumhurbaşkanı adayı olarak geçmesiyle gündeme gelen Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, İyi Parti ile CHP arasında krizlere neden olmuştu..

Seçim döneminde 'cumhurbaşkanlığı adaylığı' ile ilgili sorulara yanıt vermekten kaçınan Yavaş'tan açıklama geldi.

CHP'de il ve ilçe danışma kurulu toplantılarının Ankara ayağı, geçtiğimiz gün Necmettin Erbakan Kültür Merkezi'nde düzenlenen toplantıyla tamamlandı.

"CUMHURBAŞKANI ADAYI OL" ÇAĞRISI

Toplantıda konuşan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, yerel seçim başarısından söz ettiği konuşmasının sonunda, salondan bazı üyeler Yavaş’a cumhurbaşkanı adayı olmasına yönelik çağrı yaptı.

Yavaş ise parti üyelerine CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in kendisini iki forvetinden biri olarak gördüğünü söyledi.

"GENEL BAŞKANIMIZ İKİ FORVETİM VAR DERKEN BENİ DE SAYDI"

Yavaş, şu ifadeleri kullandı:

Genel başkanımız bizi onurlandırdı. ‘İki forvetim var’ derken beni de saydı. Ben ABB başkanıyım.

"GENEL BAŞKANIN TAKDİRİ NEYSE ONU YAPACAĞIZ"

Somut bir cumhurbaşkanlığı süreci çıkana kadar bu konuyu ağzıma almayacağım. Somut bir süreç çıktığında partinin ve genel başkanın takdiri neyse onu yapacağız.
MHP'li İsmet Büyükataman'dan Özgür Özel'e tepki Özel'den Murat Kurum'a bumerang benzetmesi Özgür Özel'den "el öpme" tepkisi Tuğrul Türkeş'ten Osman Kavala açıklaması