Kütahya'da Adnan Menderes Anma Etkinliği

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Kütahya'da Adnan Menderes'i anma etkinliğine katılarak düşüncelerini paylaştı.

Kütahya'da Adnan Menderes Anma Etkinliği

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Başbakan Adnan Menderes'in idam edilişinin 63. yılı dolayısıyla Kütahya'da düzenlenen özel anma etkinliğine katıldı.

Kortej Yürüyüşü ve Kütahya Müftüsü

Etkinlik, AK Parti Kütahya İl Başkanlığı tarafından parti binası önünden başlatılan Adnan Menderes'i anma kortej yürüyüşü ile başlayarak, Menderes Bulvarı üzerinden Zafer Meydanı'nda sona erdi.

Meydanı dolduran kalabalıktan bir konuşma yapan Yılmaz, Menderes'in milletin adamı olduğunu ve unutulmadığını vurguladı.

Yılmaz'ın Vurguları

Yılmaz, konuşmasında, "Menderes'in idam edilişinin yıl dönümünde Türkiye'nin birliğinin önemine dikkat çekerek, geçmişten bugüne vatanı için canını veren şehitleri ve gazileri anarak, aslında demokrasinin ne kadar kıymetli olduğunu bir kez daha hatırlatıyoruz," şeklinde konuştu.

Yıllardır Kütahya'nın Menderes ile gönül bağı taşıdığını dile getiren Yılmaz, merhum Başbakan'ın burada milletvekilliği yaptığını ve 27 Mayıs darbesi sonrasında burada gözaltına alındığını belirtti.

Anma Programı Detayları

Yılmaz, akşam saatlerinde Adnan Menderes ve yol arkadaşlarını anma programına katılacağını da ifade ederek, "Bu özel programda tarih bilincini yeni nesillere aktarmaya çalışacağız," dedi.

Etkinlik, Kütahya Müftüsü İrfan Açık'ın Menderes ve yol arkadaşları için dua etmesiyle sona erdi.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz (sol 4), Başbakan Adnan Menderes'in idam edilişinin 63....

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz (sol 4), Başbakan Adnan Menderes'in idam edilişinin 63. yılı dolayısıyla Kütahya'da düzenlenen anma etkinliğine katıldı. AK Parti Kütahya İl Başkanlığınca parti binası önünden başlatılan Adnan Menderes'i anma kortej yürüyüşü, Menderes Bulvarı takip edilerek Zafer Meydanı'nda sona erdi. Programa Vali Musa Işın (sol 2) da katıldı.

Murat Kurum Mansur Yavaş'ı kabul etti CHP Genel Merkezi önünde davullu, zurnalı eylem CHP Genel Başkanı Özgür Özel Mardin'de Nikah Şahidi Oldu AK Partili isimden anket iddiası