Koray Aydın kimdir, kaç yaşında, nereli? İYİ Parti'den istifa eden Koray Aydın biyografisi

Koray Aydın, İYİ Parti'den istifa etti. Partinin kurucuları arasında yer alan Koray Aydın, Bayındırlık ve İskan Bakanı olarak görev yapmıştı. Bir dönem ise TBMM Başkanvekili görevini yürüttü. Peki, Koray Aydın kimdir, kaç yaşında, nereli?

Koray Aydın kimdir, kaç yaşında, nereli? İYİ Parti'den istifa eden Koray Aydın biyografisi

İYİ Parti'den istifa eden Koray Aydın, Milliyetçi Hareket Partisi Trabzon gençlik kollarına katılarak erken yaşlarında siyasete atıldı. MHP Genel Sekreterlik görevini de yürüten Koray Aydın, 2012'de MHP genel başkanlığına aday olarak Bahçeli ile genel başkanlık için yarıştı. İşte Koray Aydın hayatı, siyasi kariyeri...

Koray Aydın kimdir, kaç yaşında, nereli? İYİ Parti'den istifa eden Koray Aydın biyografisi - Resim : 1

KORAY AYDIN KİMDİR?

Koray Aydın, 5 Aralık 1955 tarihinde Trabzon'da doğdu. Trabzon'un Yomra ilçesinin Özdil köyündendir. İlk ve orta öğrenimini babası Halil İbrahim Aydın'ın memuriyeti sebebiyle Anadolu'nun çeşitli yerlerinde tamamladı. 1978 yılında Karadeniz Teknik Üniversitesi Makina-Elektrik Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümünden mezun oldu.

Meclise 1991-1995 yılları arasında Trabzon milletvekili, 1999-2002 yılları arasında Ankara milletvekili, 2007-2015 arasında tekrar Trabzon milletvekili olarak meclise girmiştir. Kasım 2015 Türkiye genel seçimlerinde meclisteki sandalyesini kaybetmiştir.

Koray Aydın kimdir, kaç yaşında, nereli? İYİ Parti'den istifa eden Koray Aydın biyografisi - Resim : 2

2012 yılında gerçekleştirilen Milliyetçi Hareket Partisi 10. Büyük Olağan Kongresi'nde Devlet Bahçeli ile genel başkanlık için yarıştıysa da kaybetti.

2015 yılında MHP Üst Kurul Delegeleri tarafından talep edilen Olağanüstü Kurultay sürecinde yeniden Genel Başkanlığa adaylığını açıkladı.

25 Ekim 2017 tarihinde kurulan İYİ Partiye katıldı ve partinin kurucular kurulunda yer aldı.

19. Dönemde Trabzon, 21. dönemde Ankara, 24 ve 25. Dönemlerde Trabzon, 27. ve 28. Dönemlerde de Ankara Milletvekili seçildi.

Koray Aydın kimdir, kaç yaşında, nereli? İYİ Parti'den istifa eden Koray Aydın biyografisi - Resim : 3

19. Dönemde TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi, 21. Dönemde Grup Başkan Vekili, 24. Dönemde Millî Savunma Komisyonu Üyesi, 25. Dönemde TBMM Başkanvekili olarak görev yaptı.

57. Hükûmette Bayındırlık ve İskân Bakanlığı görevini yürüttü.

İYİ Partinin kurucuları arasında yer aldı; Genel Başkan Yardımcısı unvanıyla Kurucu Teşkilat Başkanı ve Siyasi İşler Başkanı olarak görev yaptı. 28. Dönemde İYİ Parti TBMM Grup Başkanlığı görevini yürüttü.

Aydın, evli ve 3 çocuk babasıdır.

Koray Aydın İYİ Parti'den istifa etti MHP'den Ülkü Ocakları açıklaması: Cinayetler bahane edilerek... Özgür Özel'den erken seçim açıklaması Resmen duyurdu! İşte partisini kuracağı tarih