Koltuğu bırakmayan Kemal Kılıçdaroğlu kendisi ile çelişti: Biz tek adam partisi değiliz

28 Mayıs seçimlerinden ağır bir yenilgiyle ayrılan CHP'de Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu, gelen tüm eleştirilere rağmen koltuğunda oturmaya devam ediyor. Önce MYK üyelerini ardından da danışmanlarını değiştiren Kılıçdaroğlu, katıldığı bir televizyon programında kendi ile çelişen açıklamalarda bulundu. 12 seçim kaybetmesine rağmen koltuktan ayrılmayan Kılıçdaroğlu, "Biz tek adam partisi değiliz. Kurallarını gereğini yapan bir partiyiz." dedi.

Koltuğu bırakmayan Kemal Kılıçdaroğlu kendisi ile çelişti: Biz tek adam partisi değiliz

28 Mayıs seçimlerinde 6'lı masa ve cumhurbaşkanı adayları Kemal Kılıçdaroğlu'nun sandıktan yenilgiyle ayrılmasının ardından CHP'de hareketli günler yaşanıyor.

Bazı CHP'li isimler ve belediye başkanları "değişim" isterken, Kılıçdaroğlu koltuğu bırakmamanın peşinde.  

SEÇİMLERDE BAŞARISIZ OLMADIKLARINI SAVUNDU

Tele 1 canlı yayınına konuk olan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisiyle ilgili yapılan eleştirilere yanıt verdi.

Kaybettiği Cumhurbaşkanlığı Seçimi'ni bir başarısızlık olarak görmediğini belirten Kılıçdaroğlu, pek çok ilden milletvekili çıkardıklarını söyledi.

AK Parti'nin sürekli oy kaybeden bir parti olduğunu da vurgulayan Kılıçdaroğlu, "Yerel seçimlerde başarılı olacağız" dedi.

"Bugüne kadar milletvekili çıkaramadığımız pek çok yerden vekil çıkardık. Rize bunlardan biri" diyen Kılıçdaroğlu şunları söyledi:

Yerel seçimlerde başarılı olacağız. AK Parti sürekli oy kaybeden bir partidir. Biz bugüne kadar milletvekili çıkaramadığımız pek çok yerden milletvekili çıkardık. Rize bunlardan birisidir, Kars, Diyarbakır bunlardan birisidir..

"BÜYÜK BİR BAŞARISIZLIK, MAHVOLDUK FALAN FİLAN YOK ÖYLE BİR ŞEY"

Büyük bir başarısızlık, mahvolduk falan filan yok öyle bir şey. Tam tersine parti çalıştı, seçimlerde belli bir olgunluk içinde belli bir çizgiyi yakaladı.

CHP umudu tüketen bir parti değildir. CHP kapandığı zaman bile küllerinden yeniden doğan bir partidir. Bizim umutsuzluğa kapılma gibi bir geleneğimiz yoktur. Biz her dönemde küllerinden doğan, demokrasiyi savunan bir partisiyiz.

"BİZ TEK ADAM PARTİSİ DEĞİLİZ"

PM’de MYK’da rahatlıkla tartışabiliriz. Biz tek adam partisi değiliz. Kurallarını gereğini yapan bir partiyiz. Düşüncemi açıkladım, tartışma bitmiştir. Önümüze bakacağız.

Kılıçdaroğlu'ndan İmamoğlu açıklaması: Görevine devam edecek 23 yıl önce ÖSS birincisiydi, bakan yardımcısı oldu Öztrak'tan İmamoğlu'na cevap geldi! İYİ Parti'nin o ilçedeki son üyesi de istifa etti