Kılıçdaroğlu’nun danışmanı Nuşirevan Elçi Rudaw’a Kürtçe röportaj verdi

Abdullah Öcalan'ı öven, terör örgütünü simgeleyen slogan ve görselleri sosyal medya hesabından paylaşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun danışmanı Nuşirevan Elçi, verdiği Kürtçe röportajda CHP projeleri arasında özerklik ve yerel yönetimlerin güçlendirilmesinin yer aldığını belirtti.

Kılıçdaroğlu’nun danışmanı Nuşirevan Elçi Rudaw’a Kürtçe röportaj verdi

PKK'ya yakın paylaşımları nedeniyle tepki çeken CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun danışmanı Nuşirevan Elçi CHP Genel merkezinde Rudaw’a Kürtçe röportaj verdi.

ÖZERKLİK AÇIKLAMASI
CHP'ye katılmasının nedenini "CHP Genel Başkanı Sayın Kılıçdaroğlu da onun yol arkadaşları da iktidara geldiklerinde bu sorunun çözüleceğine dair umut vaat ediyor" ifadeleriyle açıklayan Elçi, özerklik vurgusunda bulundu.

"Türkiye’de yetkiler dağıtılmalı. Devletin şimdiki yapısı değiştirilmeli. Yerel yönetimlerin güçlendirilmesi diyoruz adı özerklik veya başka türlü de konulabilir. Tüm yetki ve imkanların tek bir yerde toplanması başından beri yanlış. Hem Kürtler için hem de diğer halklar için yetkilerin dağıtılması gerekli.

Rudaw'ın eski Kürdistan Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesud Barzani’nin kanalı olduğu biliniyor.

PKK'YI DESTEKLEYİCİ PAYLAŞIMLAR
Nuşirevan Elçi, sosyal medya hesaplarından terör örgütü PKK'yı destekleyici paylaşımları ile gündeme gelmişti.

Elçi, teröristbaşı Abdullah Öcalan'ı öven, terör örgütünü simgeleyen slogan ve görsellerin yer aldığı paylaşımları sosyal medya hesabından paylaşmıştı.

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik'ten seçim tarihi açıklaması Kılıçdaroğlu ve Akşener'e kararsız ziyaret Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan ihracat rakamları açıklaması Acılı anneden feryat: Ceza yok, korkma gel!