Kılıçdaroğlu'nu terleten gizli protokol sorusu! Özdağ belgeleri paylaşınca yanıtlarını değiştirdi

2023 genel seçimlerinde altılı masayla katılan ve büyük bir yenilgi alarak CHP Genel Başkanlığı görevine veda eden Kemal Kılıçdaroğlu, o dönem gündemden düşmeyen 'Zafer Partisi ile gizli protokol' sorularına bir kez daha yanıt verdi. Protokolle Ümit Özdağ'a MİT Müsteşarlığı ve 3 bakanlık verdiği iddialarını yalanlayan Kılıçdaroğlu, Özdağ'ın belgeleri paylaşması üzerine ifadelerini değiştirdi.

Kılıçdaroğlu'nu terleten gizli protokol sorusu! Özdağ belgeleri paylaşınca yanıtlarını değiştirdi
  • CHP eski Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, TV100 ekranlarında Kübra Par ve Gürkan Hacır'ın sorularını yanıtladı.
  • Kübra Par, Kılıçdaroğlu'na 14 Mayıs seçimleri öncesi Zafer Partisi lideri Ümit Özdağ ile yaptığı iddia edilen 'gizli protokol'ü sordu.

"YOK BÖYLE BİR ŞEY"

  • Kübra Par, sorusunu "Ümit Özdağ ile aranızda gizli bir protokol imzalandı mı? İçişleri Bakanlığı ve MİT, Zafer Partisi'ne verildi mi?" şeklinde yöneltirken Kılıçdaroğlu, "Hayır, 2 tane protokol yapıldı. Birisi kamuoyuna paylaşılandı, diğeri de daha sonra paylaşıldı. Yok böyle bir şey. İnternete girin, protokolü bulun, böyle bir ifade var mı, yok mu görürsünüz" yanıtını verdi.

KILIÇDAROĞLU'NU KÖŞEYE SIKIŞTIRAN PAYLAŞIM

  • Kılıçdaroğlu'nun bu sözlerinden sonra araya giren Kübra Par, "Sizin imzanızın olduğu iddia edilen bir metin, çeşitli siyasi partilerin genel başkan yardımcılarından geldi" diyerek Kılıçdaroğlu'nu köşeye sıkıştırdı.
  • Bu soruda sonra Ümit Özdağ da sosyal medya hesabından söz konusu protokolü paylaştı.

ÜMİT ÖZDAĞ: İNANILIR GİBİ DEĞİL

  • Yayını takip eden Özdağ, "Tv 100’de Kemal Kılıçdaroğlu’nun inkar ettiği protokoller. İnanılır gibi değil" ifadelerini kullanırken Kübra Par, söz konusu gizli protokoldeki maddeleri şu şekilde sıraladı;
  • "İçişleri Bakanlığı ve 2 bakanlık olmak üzere toplam 3 bakanlık.
  • Güvenlik, adalet ve ekonomi brokrasisi öncelikli olmak üzere, görüş birliği sağlanan bakan yardımcılıkları ve müsteşarlıklar Zafer Partisi'ne tahsis edilecektir.
  • Zafer Partisi'ne tahsis edilen makamlar ve bağlıları konusundaki atamalarda Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ ile ortak karar alınacaktır.
  • Zafer Partisi'nce deruhte edilen bakanlıkların teşkilat yapıları, görevlendirme esasları 14 Mayıs 2023 seçimlerinden önce olduğu gibi değiştirilmeden devam ettirilecektir.

KILIÇDAROĞLU İFADELERİNİ DEĞİŞTİRDİ

  • Özdağ'ın hamlesi sonrası ne yağacağını şaşıran Kılıçdaroğlu ise "Eğer 6'lı masada kabul görürse, tamam. Dikkatinizi çekerim, 6'lı masa adına imzalanmış bir metin değil. 6'lı masada eğer kabul görürse bu metin, geçerliliği olacaktı. Ayrıca orada MİT de yok" diyerek konuyu geçiştirmeye çalıştı.

Kılıçdaroğlu'nu terleten gizli protokol sorusu! Özdağ belgeleri paylaşınca yanıtlarını değiştirdi - Resim : 1

Kaynak: haberet.com

Ümit Özdağ, Kılıçdaroğlu'nun yalanladığı protokolü paylaştı Gençlik ve Spor Bakanı Bak, Kayseri'de konuştu Mansur Yavaş CHP'den istifa ediyor mu? Suskunluğunu bozdu Ömer Çelik: İsrail savaşı genişletmek istiyor