Kemal Kılıçdaroğlu, Muharrem İnce, Ekrem İmamoğlu... Sıra Özgür Özel'de: Ben hacı torunuyum zaten

CHP Grup Başkanlığından istifa etmeden genel başkanlığa aday olan Özgür Özel, adaylığını duyurur duyurmaz dikkat çeken bir açıklamaya imza attı. "Ben hacı torunuyum zaten. Anneannesi hacı olan, dedesi beş vakit namaz kılan arkadaşlarımız var" diyen Özel, Kılıçdaroğlu'nun 'şeyh torunuyum' açıklamasını akıllara getirirken, bunu duyanlar Özel'in geçmiş yıllarda yaptığı "Din eğitimi orta çağ zihniyetidir" sözlerini hatırlattı.

Geçtiğimiz gün CHP genel başkanlığına adaylığını açıklayan CHP Grup Başkanı Özgür Özel katıldığı bir yayında dikkat çeken açıklamalarda bulundu. 

Şimdiye kadarki genel başkanlar ve başkanlığa aday olanlar gibi Özgür Özel de işe, muhafazakar kesimin desteğini almak için söylemlerde bulunarak başladı.

Kemal Kılıçdaroğlu, Muharrem İnce, Ekrem İmamoğlu... Sıra Özgür Özel'de: Ben hacı torunuyum zaten - Resim : 1

"BEN HACI TORUNUYUM ZATEN"

Katıldığı bir yayında, "Ben hacı torunuyum zaten. Anneannesi hacı olan, dedesi beş vakit namaz kılan arkadaşlarımız var" ifadelerini kullanan Özel, kısa sürede sosyal medyanın diline düştü.

Kemal Kılıçdaroğlu, Muharrem İnce, Ekrem İmamoğlu... Sıra Özgür Özel'de: Ben hacı torunuyum zaten - Resim : 2

'DİN EĞİTİMİNİ ORTA ÇAĞ ZİHNİYETİ' OLARAK TANIMLAMIŞTI

Özel'in bu açıklamasını görenler geçmiş yıllarda yaptığı "Din eğitimi orta çağ zihniyetidir" açıklamasını hatırlattı. Özel 2021 yılında TBMM'de yaptığı basın toplantısında Diyanet İşleri Başkanlığı'nın 4-6 yaş Kur'an kurslarını eleştirmiş, okul öncesine verilen din eğitimini 'orta çağ zihniyeti' olarak tanımlamıştı. 

Kemal Kılıçdaroğlu, Muharrem İnce, Ekrem İmamoğlu... Sıra Özgür Özel'de: Ben hacı torunuyum zaten - Resim : 3

"BİLİMİN B'Sİ OLMUYOR"

Din eğitimine 'orta çağ zihniyeti' diyen Özel, şunları söyledi:

"Bu kafayla, bilimin B'si, fiziğin F'si, matematiğin M'si de olmuyor üniversiteye gidince. Çocukları bütün dünya nasıl yetiştiriyorsa öyle yetiştirmek varken bir ortaçağ zihniyetine yönelmenin, bunu kurumsallaştırmaya çalışmanın ne bu Cumhuriyet'e ne bu millete faydası var; ne de Anayasa'ya uygunluğu var."

"KILIÇDAROĞLU'NUN AİLESİ EHLİBEYT SOYUNDAN"

Öte yandan Özel'in bu çarkı, Kemal Kılıçdaroğlu'nun "Peygamber soyundan geliyoruz" açıklamasını akıllara getirdi. 

Kemal Kılıçdaroğlu, Muharrem İnce, Ekrem İmamoğlu... Sıra Özgür Özel'de: Ben hacı torunuyum zaten - Resim : 4

Kılıçdaroğlu, "Mensubu olduğumuz aile peygamberimiz Hz. Muhammed'in soyundan geliyor. Ancak biz bunu siyasette kullanmıyoruz. ‘Seyyid' soyuyuz yani" demişti. Kılıçdaroğlu, her seçim öncesi “dedem” dediği Seyyid Mahmut Hayrani’nin Konya'daki türbesini ziyaret ediyor.

Kemal Kılıçdaroğlu, Muharrem İnce, Ekrem İmamoğlu... Sıra Özgür Özel'de: Ben hacı torunuyum zaten - Resim : 5

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu da yerel seçimlerin hemen öncesinde Umre'ye gitmiş, bu ziyerette çekilen fotoğraflar adaylık için bir manevra olarak yorumlanmıştı.

Kemal Kılıçdaroğlu, Muharrem İnce, Ekrem İmamoğlu... Sıra Özgür Özel'de: Ben hacı torunuyum zaten - Resim : 6

Ayrıca İmamoğlu, 2019 seçimleri sonrası camide dua ederken poz vermişti.

Kemal Kılıçdaroğlu, Muharrem İnce, Ekrem İmamoğlu... Sıra Özgür Özel'de: Ben hacı torunuyum zaten - Resim : 7

MUHARREM İNCE: LAKABIM ‘HACI’YDI

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce de CHP’nin cumhurbaşkanı adayı olduğu süreçte bir röportajında kendisine ‘hacı’ denildiğini söylemişti. 

Kemal Kılıçdaroğlu, Muharrem İnce, Ekrem İmamoğlu... Sıra Özgür Özel'de: Ben hacı torunuyum zaten - Resim : 8

"15 YAŞINDAN BERİ CUMA'YA GİDİYORUM"

İnce, "Üniversite yıllarında Sol grubun içindeydim, lakabım ‘hacı’ydı. Kendime göre değerlerim var. Bunları kimseyle tartışmam, sorgulatmam. 15 yaşından beri Cuma'ya gidiyorum. Kaçırdığım enderdir. Çocukluk arkadaşlarım, ailem, herkes bilir. Kendime göre inançlarım var, abdestsiz sokağa çıkmışlığım yoktur. Hiçbir mitingime Ayet-el Kürsi okumadan başlamam. Bunlar benim inançlarım, isteyen beğenir isteyen beğenmez" ifadelerini kullanmıştı.

Kemal Kılıçdaroğlu, Muharrem İnce, Ekrem İmamoğlu... Sıra Özgür Özel'de: Ben hacı torunuyum zaten - Resim : 9

Gelecek ve Saadet Partisi'nden iş birliği mesajı! Diğer partilere de çağrı: Kapımız onlara açık "Mahallede komşuya verilecek ev olmadığı anlaşılmıştır" İmamoğlu'na 'sen gelme' muamelesi Kaftancıoğlu'nun yerine kim geçecek?