Kalyon Holding Yöneticisi Mehmet Kalyoncu siyasete mi giriyor?

Kalyon Holding yöneticisi Mehmet Kalyoncu hakkında çıkan "siyasete giriyor" iddiaları gündeme oturdu. GYODER başkanlığını bırakan Mehmet Kalyoncu, Türkiye Tasarım Vakfı Yönetim Kurulu Başkanlığı’ndan da ayrıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın siyasette yeni, eğitimli ve alanında bilgili isimlere yer verecek olması Kalyoncu hakkındaki iddiaları güçlendirdiği ifade edildi. İşte o yazı...

Kalyon Holding Yöneticisi Mehmet Kalyoncu siyasete mi giriyor?

Gazeteci Toygun Atilla, Özlem Gürses'in iddiasının ardından 'denk geldiği' tesadüfleri kaleme alarak "Kalyon Holding yöneticisi Mehmet Kalyoncu siyasete mi atılıyor?" sorusuna cevap ardı.

İŞTE ÖZLEM GÜRSES'İN İDDİASI

Gazeteci Özlem Gürses, yayın yaptığı kendi YouTube sayfasından Mehmet Kalyoncu'nun belediye başkanlığı için hazırlandığını söylemişti.

Taygun Atilla bu iddia üzerinde çarpıcı bir haber kaleme aldı.

Kalyon Holding Yöneticisi Mehmet Kalyoncu siyasete mi giriyor? - Resim : 1

İşte Atilla'nın patronlardunyasi.com'daki o haberi;

GYODER başkanlığından sonra Türkiye Tasarım Vakfı Yönetim Kurulu Başkanlığı’ndan da ayrıldı

İGA İstanbul Havalimanı Yönetim Kurulu üyesi, Kalyon Holding yöneticisi Mehmet Kalyoncu siyasete mi atılıyor?

GYODER Başkanlığı'ndan 2 ay önce ayrılan Mehmet Kalyoncu, Türkiye Tasarım Vakfı Yönetim Kurulu Başkanlığını da önceki gün Furkan Demirci'ye devretti.

Geçtiğimiz hafta gazeteci Özlem Gürses kendisine ait Youtube hesabında, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı adaylık sürecinde, İGA İstanbul Havalimanı Yönetim Kurulu üyesi, Kalyon Holding Yöneticisi Mehmet Kalyoncu'nun isminin denkleme girdiğini ifade etti.

Kalyon Holding Yöneticisi Mehmet Kalyoncu siyasete mi giriyor? - Resim : 2

ÖZLEM GÜRSES'İN İDDİASI VE "TESADÜFLER"

Özlem Gürses'in seslendirdiği bu iddia çok konuşulmadı.

Açıkçası ben bile Mehmet Kalyoncu isminin Belediye Başkanı adaylığı için geçmesini çok da gerçekçi bulmamıştım.

Ancak,

Özlem Gürses'in iddiasının peşine düştüğümde bana ilginç gelen "tesadüflerle" karşılaştım.

Neydi onlar,

Mehmet Kalyoncu, GYODER Başkanlığı'ndan görev süresinin bitimine 1,5 yıl kala ayrılmış, koltuğu Neşecan Çekici'ye teslim etmişti.

Devir teslim töreninde ise, kurucularından olduğu Türkiye Tasarım Vakfı ile depremden zarar gören Hatay ve Adıyaman'daki çalışmalara ağırlık vereceğini, buradaki bilgi birikimini deprem, doğal afet ve savaştan zarar gören şehirlere taşıyacağını belirtmişti.

BİR GÖREVİ DAHA BIRAKTI

Mehmet Kalyoncu önceki gün de kurucusu olduğu Türkiye Tasarım Vakfı Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini Furkan Demirci'ye devretti. Mehmet Kalyoncu'nun Mütevelli Heyeti üyesi olarak ASİ (Assembly for Synthesizing Innovation) organizasyonun kuruluşunda yer alacağı açıklandı.

Biraz daha araştırdığımda Mehmet Kalyoncu'nun Holding'teki görevlerindeki sorumlulukları da devrettiğine dair bilgiler edindim.

Tüm bunlar Mehmet Kalyoncu'nun "siyasete" gireceğinin göstergesi midir? Bu sorunun yanıtı elbet kısa zaman içinde yanıt bulacaktır.

Kalyon Holding Yöneticisi Mehmet Kalyoncu siyasete mi giriyor? - Resim : 3

YENİ DÖNEM SİYASET AKTÖRLERİ

Ancak beni asıl ilgilendiren ve dikkatimi çeken AK Parti'de bir "yenilik" ve "dönüşüm" sürecinin başladığına dair emareleri görmüş olmam.

Her ne kadar seçim süreci ile sıcak siyaset devam ediyor olsa da gördüğüm ve izlediğim kadarıyla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kendisinden sonraki dönemin "aktörlerini" de sahneye sürmeye hazırlanıyor.

SELÇUK BAYRAKTAR MODELİ

AK Parti'nin gelecek vizyonundaki bu aktörlerin temel özelliği ise "genç" "dinamik" ve "iyi eğitimli" olmaları...

Bunlar arasında şu ana kadar en çok öne çıkan ve siyasette ismi anılan, yerli SİHA'ların üreticisi BAYKAR'ın Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar'dı.

Gözüken o ki, siyaset sahnesine yeni sürülen isim Mehmet Kalyoncu oldu.

Kalyon Holding Yöneticisi Mehmet Kalyoncu siyasete mi giriyor? - Resim : 4

İYİ EĞİTİMLİ, VİZYONER

Mehmet Kalyoncu hayli iyi eğitimli ve farklı hobileri olan bir isim.

Ümraniye Anadolu Lisesi son sınıf öğrencisiyken Oxford Üniversitesi, St. Hugh's College tarafından akademik programa kabul edilen ilk Türk öğrenci.

İstanbul Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi'nden 2014'te mezun olan Kalyoncu, bu dönemde Architectural Association Üniversitesi'nde de ziyaretçi öğrenci olarak eğitim görmüş.

Aynı yıl Harvard Üniversitesi'nde müzakere, Babson College'ta girişimcilik, Tufts Üniversitesi'nde Kurumsal diplomasi eğitimlerini tamamlamış.

Mehmet Kalyoncu'nun bir diğer özelliği ise sanata ve müziğe olan ilgisi.

9 yaşında Üsküdar Musiki Cemiyeti'nde müzikle tanışan Mehmet Kalyoncu, ilerleyen yıllarda London School of Music'ten piyano alanında sertifika aldı.

11 bestesi olan Mehmet Kalyoncu, Cumhuriyet’in 100.yılna ithafen hazırladığı "Emanet" adlı bestesini de Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Salonunda düzenlenen galada piyanosuyla seslendirdi.

SİYASET SAHNESİNE YENİ İSİMLER

Yazımın başında da söylediğim gibi, Mehmet Kalyoncu belediye başkanlığı seçimlerinde aday yapılır mı yapılmaz mı? Bunu göreceğiz.

Ancak,

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kendisinden sonraki AK Parti dönemi için yeni, genç ve iyi eğitimli isimleri siyaset sahnesine sürmeye hazırlandığını söylemek mümkün...

Kalyon Holding Yöneticisi Mehmet Kalyoncu siyasete mi giriyor? - Resim : 5

Ak Parti yerel seçim çalışmalarında rotasını belirledi! İstanbul'a özel program ABD'den şehitler için taziye İnce'den ortak bildiriye destek! DEM Partili Bakırhan teröristlerin ismini saydı