İYİ Partili Müsavat Dervişoğlu 'HDP'nin Kılıçdaroğlu'na desteği' sorulunca "Dağılın" diyerek partililerle hızla uzaklaştı

Millet İttifak'ının Cumhurbaşkanı adayı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu oldu. HDP, Kılıçdaroğlu ile görüşmesinin aday çıkarmayacaklarını duyurdu. İYİ Parti Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu da Kılıçdaroğlu'nun adaylık başvurusunun ardından YSK önünde basın açıklaması yaptı. Dervişoğlu'na HDP'nin yapmış olduğu açıklama sorulunca, Dervişoğlu, "Dağılın" diyerek yanındaki partilerle beraber YSK önünden hızlıca uzaklaştı.

CHP, İYİ Parti, Saadet Partisi, Gelecek Partisi, DEVA Partisi ve Demokrat Partinin temsilcileri, Yüksek Seçim Kurulu Başkanlığına gelerek, Kılıçdaroğlu'nun adaylık başvurusu ile ilgili evrakı YSK Başkanı Ahmet Yener'e makamında verdi. Kılıçdaroğlu'nun adaylığına dair evrak, CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç ve İYİ Parti Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu tarafından imzalandı.

KEMAL KILIÇDAROĞLU'NUN ADAYLIK BAŞVURUSU YAPILDI
YSK Başkanlığı önünde açıklama yapan Özkoç, 6'lı koalisyonu oluşturan Saadet Partisinden Bülent Kaya, DEVA Partisi'nden Medeni Yılmaz, Gelecek Partisinden Selçuk Özdağ ile Ayhan Sefer Üstün, Demokrat Partiden de Cemal Enginyurt'un, Kılıçdaroğlu'nun adaylık başvurusunu gerçekleştirdiğini bildirdi.

APAR TOPAR DAĞILDILAR
Muhabirin ‘HDP'nin Kılıçdaroğlu'na desteğini’ sorması üzerine İyi Parti'li Müsavat Dervişoğlu, soruya cevap vermek yerine alandan hızla uzaklaştı. Dervişoğlu, ilerleyerek yanındaki partililere "Dağılın" diye seslendi ve YSK önünden apar topar uzaklaştılar.

 CHP’li Engin Özkoç ise soruyu duyunca eli ayağına dolaştı, yanlış yöne yürüdü.

HDP ADAY ÇIKARMAYACAK
HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, 6'lı koalisyonun Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu ile yapılan pazarlıklar sonucu partisinin kararını açıkladı. Buldan aday çıkarmayacaklarını resmen ilan etti. Buldan, 14 Mayıs'ta Emek ve Özgürlük İttifakı'ndaki partilerin de aday çıkarmayacağını deklare etti. 

İYİ Parti Kemal Kılıçdaroğlu
Ağıralioğlu'nun sözlerine CHP'den ilk yorum Merve Kavakcı görevden alındı Cumhurbaşkanı adaylığı başvurusu için son gün Arka kapı diplomasisini Sezgin Tanrıkulu yürütüyordu