İYİ Partili Ayhan Erel'den çok konuşulacak İzmir sözleri: Keşke bir dönem AK Parti yönetse

Geçtiğimiz günlerde MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin 'komşuluk' davetine icap etmek gerektiğini belirten İYİ Parti 27. Dönem Milletvekili Ayhan Erel'den yine çok çarpıcı bir açıklama geldi. Erel, "Bir yakınımın düğünü sebebiyle İzmir'e gittim. İzmir çok yorgun bir şehir, gittiğimde gönlümden ‘Keşke İzmir’i bir dönem iktidar partisine mensup bir belediye başkanı yönetse ve bir daha İzmir’i diğer partiler almasın diye sanırım 5 yılda ayağa kaldırırdı’ diye geçirdim." dedi.

İYİ Partili Ayhan Erel'den çok konuşulacak İzmir sözleri: Keşke bir dönem AK Parti yönetse

14-28 Mayıs tarihlerinde gerçekleştirilen seçimlerden ağır yenilgiyle ayrılan 6'lı masada kaos devam ederken, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, yerel seçimlerde her yerde aday çıkarma kararı aldıklarını açıkladı. Akşener'in bu açıklaması sonrası 6'lı masa resmen dağıldı. Akşener, İzmir için Ümit Özlale ismini açıklarken, bu Akşener'in ilk adayı oldu. 

İYİ Partili Ayhan Erel'den çok konuşulacak İzmir sözleri: Keşke bir dönem AK Parti yönetse - Resim : 1

Akşener'in aldığı kararın yankıları ve Özlale'nin seçim çalışmaları devam ederken, İYİ Parti 27. Dönem Aksaray Milletvekili Ayhan Erel katıldığı televizyon programında çok konuşulacak sözlere imza attı. Erel, İzmir’in AK Parti'nin eline verilmesi durumunda 5 yılda ayağa kalkabileceğini savundu.

İYİ Partili Ayhan Erel'den çok konuşulacak İzmir sözleri: Keşke bir dönem AK Parti yönetse - Resim : 2

Erel Yerel seçimlerin dinamikleri çok farklı, vatandaş orada partiden daha çok adaylara yöneliyor. İzmir çok yoğun bir şehir, gittiğimde gönlümden ‘Keşke İzmir’i bir dönem iktidar partisine mensup bir belediye başkanı yönetse ve bir daha İzmir’i diğer partiler almasın diye sanırım 5 yılda ayağa kaldırırdı’ diye geçirdim. İzmir terminalini bir görün. İzbe, karanlık, temiz değil. Ben iktidar imkanlarını söylüyorum. İzmir’de Ümit Özlale çalışmalara başladı. İzmir hasta bir şehir. Ne kaldırımları kaldırım, ne sokakları sokak. İzmir’in şöyle bir güzelliği var daha özgür bir şehir. İnsanların huzur bulduğu bir şehir. Psikolojik özellikleri öne çıktığı için orayı tercih etmiş olabilir. İzmir’e gittiğinizde terminali bir görün. Terminalin etrafında bir çalışma var aylardır.” ifadelerini kullandı.

İYİ Partili Ayhan Erel'den çok konuşulacak İzmir sözleri: Keşke bir dönem AK Parti yönetse - Resim : 3

'DAVETE İCABET ETMEK GEREKİR' DEMİŞTİ

İYİ Partili Ayhan Erel, geçtiğimiz günlerde MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin "Komşu olalım" çağrısıyla ilgili çok çarpıcı açıklamalarda bulunmuştu. Erel, "Bu çağrının samimi olup olmadığı, hangi amaca hizmet ettiğini anlamak için kendi görüşüme göre bu davete icabet etmek gerekir. Derler ya; Davet sünnet o davete icabet etmek farzdır. Bizim aynı yağmurda ıslandığımız, aynı şehitleri omuzladığımız, aynı davaya inandığımız arkadaşlarımızın bir kısmı orada hala. Biz aynı çınarın dalları gibiyiz." demişti.

Öztrak'tan İYİ Parti'ye yerel seçim resti! Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bunlarla daha fazla gidilmez Cumhurbaşkanı Erdoğan uçakta gazetecilere konuştu Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Sezgin Tanrukulu'nun TSK'ya attığı kirli iftiralara yanıt: