İYİ Parti'den Davutoğlu'nun çıkışına yanıt: Altılı Masa'da konuşulmadı

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu'nun "Cumhurbaşkanı içeriden veya dışarıdan olsun genel başkanlar doğrudan karar süreçleri içerisinde imza yetkisine sahip olacaklar." sözlerine İYİ Parti'den cevap geldi.

İYİ Parti'den Davutoğlu'nun çıkışına yanıt: Altılı Masa'da konuşulmadı

Ahmet Davutoğlu geçtiğimiz günlerde, Altılı Masa'nın adayının kazanması halinde cumhurbaşkanı ve yardımcılarının görev ve yetki alanlarına ilişkin açıklamalarda bulundu. Davutoğlu tartışma yaratan açıklamasında, "Cumhurbaşkanı içeriden veya dışarıdan olsun, genel başkanlar doğrudan karar süreçleri içinde imza yetkisine sahip olarak bulunacaklar. Genel başkanlar, cumhurbaşkanı kadar, cumhurbaşkanı gibi ister içerden ister dışarıdan olsun her stratejik kararda imza yetkisine sahip olacak" ifadelerini kullandı.

İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, parti genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu'nun sözlerine cevap verdi.

Zorlu, "Altılı Masa içinde söz konusu başlık altında da böyle bir değerlendirme yapılmış değildir" dedi.

'DİĞER YAKLAŞIMI DOĞRU BULMAYIZ'
Gelecek Partisi liderine, Altılı Masa'daki ortakları İYİ Parti'den yanıt geldi. İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, basın toplantısında yaptığı açıklamada, Altılı Masa'da böyle bir konunun konuşulmadığını söyledi. Zorlu, "“Anayasa’nın 104’üncü maddesinde cumhurbaşkanın görev ve yetkileri yazılıdır. Cumhurbaşkanı, devletin başıdır, milletin birliğini temsil eder. Devlet organlarının uyumlu bir biçimde çalışmasını sağlamaya yönelik birleştirici gücümüzdür, cumhurbaşkanlığı makamı. Bugün partili cumhurbaşkanlığı ile bu olgu sarsılmış olsa da İYİ Parti’nin durduğu yerde cumhurbaşkanı tarifi budur. Bahsettiğiniz şekilde bir yöntem doğru değildir. Altılı Masa içerisindeki söz konusu başlık altında da böyle bir değerlendirme yapılmamıştır. Cumhurbaşkanı, Türkiye'nin kronikleşmiş sorunlarıyla mücadele edecektir. Bunu yaparken 30 Ocak'ta lansmanını yapacağımız yol haritası ve hükümet programı çerçevesinde hareket edecektir. Altılı Masa'nın ortak aklı devreye girecek, cumhurbaşkanı daha sağlıklı çalışacaktır. İYİ Parti bunu desteklemektedir, ama diğer yaklaşımı doğru bulmayız" dedi.

İYİ Parti'den Feridun Bahşi'nin 15 Temmuz'la ilgili sözlerine cevap Cumhurbaşkanı Erdoğan, Irak Başbakanı Sudani ile görüştü Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 6'lı masaya eleştiri Ümit Özdağ destekledikleri ismi açıkladı: "Sadece Mansur Yavaş"