İYİ Parti Lideri Meral Akşener'e, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'bize katıl' daveti soruldu

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 'bize katıl' çağrısına yanıt verdi. Nazım Hikmet'in Ceviz Ağacı şiirinin sözleriyle yanıt veren Akşener, "Ben her şeyin farkındayım, Gülhane Parkı'ndayım" dedi. Kamuoyunda sıkça konuşulan 6'lı masadan kalkacağına yönelik söylentilere de yanıt verdi.

İYİ Parti Lideri Meral Akşener'e, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'bize katıl' daveti soruldu

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener son günlerde kamuoyunda sıkça konuşulan 6'lı masadan kalkacağına yönelik söylentilere yanıt verdi. Bu konu üzerinden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 'bize katıl' çağrısını da değerlendiren Akşener çok net konuştu.

"MUHALEFET YANINDA GÖRÜNEN KİMSELER"

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. "Akşener, 6'lı masayı dağıtır" söylemleri hatırlatılın Akşener, bu söylemleri şaşkınlıkla karşıladığını aktardı.

Bu zamana kadar 6'lı masayla ilgili olarak akıllarda 'acaba' bırakmadığını ifade eden Akşener, "Her an gidebilir' anlayışını oluşturmaya çalışanlara bakarsanız çok ilginç. Onlar muhalefet yanında görünen pek çok insan. 'Acaba şu kadının sinirini bozup, bir an evvel kaldırsak mı?' Aynı zamanda da Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bu arada seçmenini konsolide edebilmesi için farkında veya farkında olmadan yaratılan bir istifham mı? Döndürüp, döndürüp ben davet ediliyorum, partim davet ediliyor" şeklinde konuştu.

"MASADAN KALKSAM BAZILARI KURBAN KESER"

Her seferinde ben de 'Hayır' diyorum. Yani benim kadar bu konuda davet alıp, net 'Hayır' diyen de yok. Ben her şeyin farkındayım, Gülhane Parkı'ndayım. İlginç bir durum var orada, ben bir şeyi fark ettim. Çok ön yargılar varmış bizimle ilgili. Kurban keserler yani bazıları ben kalksam, o masadan.

"ÇALIŞMAYA BAŞLARSAM HERKES YANAR"

Bu ifadelerle kimleri hedef aldığı sorulması üzerine Akşener, "Muhalefeti tanzim etmeye çalışan insanlardan bahsediyorum. Yani bir şeylere razı edilmeye yönelik midir? Onları bilemiyorum, çalışmadım henüz. Bak çalışmaya başlarsam yanar herkes" ifadelerini kullandı.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN NE DEMİŞTİ?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, G20 Bali Zirvesi dönüşü gazetecilerin sorularını yanıtlamış, İYİ Parti’ye şu ifadelerle çağrıda bulunmuştu:

"Burada özellikle muhalefetin içinde, CHP’yi bir kenara koyalım, Altılı Masa’nın hepsini söylememe gerek yok, ama İP’in (İYİ Parti) bunlarla aynı çizgiye düşmesi tabii düşündürücü. Onlar niye bunlarla aynı masaya düşüyor veyahut aynı konuma geliyor? Bu tabii düşündürücüdür. Hele hele böyle bir dönemde. Temenni ederiz ki bunlar da bir dönüşüm yapmak suretiyle gerek bu masayı terk etmek gerekse milli ve yerli bir duruş sergilemek üzere konumunu yeniden gözden geçirir."

El sıkıştığı kişi bakın kim çıktı "En kapsamlı düzenleme olacak" Altılı masayı işaret etti Mansur-Akşener-Ekrem ellerini ovuşturacak