İYİ Parti kulisleri kaynamaya başladı! Yaklaşan yerel seçimler öncesi Akşener neyi açıklayacak?

31 Mart 2024'te yapılacak yerel seçimlerde İYİ Parti'nin nasıl bir yol izleyeceği merak konusu. Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu geçtiğimiz günlerde Akşener'in bu ay içerisinde bir açıklamada bulunacağını, bunun da 'siyasette önemli bir başlangıç' olacağını söylemişti. İYİ Parti kulislerinde Akşener'in yerel seçimlere tek başına gireceği konuşulmaya başlandı.

İYİ Parti kulisleri kaynamaya başladı! Yaklaşan yerel seçimler öncesi Akşener neyi açıklayacak?

Genel seçimlerin ardından resmen dağılan Millet İttifakı'nın yerel seçimlerde bir araya gelip gelmeyeceği şimdilik gizemini koruyor. 

AK Parti yol haritasını çoktan belirlemişken CHP ve İYİ Parti'den henüz ne yapacaklarına ilişkin açıklama gelmedi. İYİ Parti'de beklenen açıklamanın önümüzdeki günlerde yapılması bekleniyor. Konuya ilişkin İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, Genel Başkan Meral Akşener'in 26 Ağustos'ta Afyonkarahisar'da bir açıklama yapacağını söyledi.

"AKŞENER NEYİ AÇIKLAYACAK?"

İYİ Parti içerisinde yaşananlar bir yandan da kulislere yansıyor. Hürriyet Gazetesi Yazarı Abdulkadir Selvi edindiği kulis bilgilerini bugünkü köşesine taşıdı. "Akşener neyi açıklayacak?" başlıklı yazısında Selvi şu ifadelere yer verdi:

"İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, Meral Akşener’in 26 Ağustos’ta Afyon’da yapacağı konuşmanın, “Siyasette önemli bir başlangıç olacağını” söyledi. İletişimde merak uyandırmak önemlidir. Kürşad Zorlu bunu başardı. Ama altını doldurmak gerekiyor. Eğer büyük beklenti oluşturup sonra o beklentiye karşılık veremezseniz o zaman büyük hayal kırıklığına neden olursunuz.

İYİ Parti kulisleri kaynamaya başladı! Yaklaşan yerel seçimler öncesi Akşener neyi açıklayacak? - Resim : 1
Kürşad Zorlu / İYİ Parti Sözcüsü

"YEREL SEÇİMLERE TEK BAŞINA GİRECEK"

Meral Akşener’in yapacağı açıklamaya ilişkin İYİ Parti kulislerini yokladım.

Akşener’in İYİ Parti’nin artık ittifak yapmadan kendi başına yoluna devam edeceğini açıklayacağı söyleniyor. Akşener, “İYİ Parti olarak bundan sonra yolumuza tek başına devam edeceğiz” diyecek. Yerel seçimlerde her yerde kendi adaylarını çıkaracaklarını ilan edecek. Özellikle de CHP ile ittifakın gölgesini üzerinden atmak için köprüleri atacağı ifade ediliyor.

İYİ Parti kulisleri kaynamaya başladı! Yaklaşan yerel seçimler öncesi Akşener neyi açıklayacak? - Resim : 2

"CHP’NİN BAGAJI, HDP’NİN GÖLGESİ OLMASA BAŞKA BİR YERDE OLURDU"

İYİ Parti ilk andan itibaren yoluna kendi başına devam etse CHP’nin bagajını, HDP’nin gölgesini üstüne çekmese bugün farklı bir yerde olabilirdi. Ama İYİ Parti treni kaçırdı. Buna rağmen Akşener’in “Artık tek başımıza yolumuza devam edeceğiz” çıkışı etkili olur mu? Meral Hanım bu tür iddialı çıkışlar yapıp sonradan tam tersini yaptığı için inandırıcı olmaz. “Kumar masası” diye kalktığı masaya 3 gün sonra oturan Meral Akşener’den söz ediyoruz. Buna benzer onlarca zikzak yaptı. O nedenle ilk günkü kadar heyecan uyandırmaz."

İYİ Parti kulisleri kaynamaya başladı! Yaklaşan yerel seçimler öncesi Akşener neyi açıklayacak? - Resim : 3

"YEREL SEÇİMLER BİR TEST OLACAK"

Ama siyasette dengeleri etkiler. Özellikle muhalefette hesapların yeniden yapılmasına yol açar. Yerel seçimler bu açıdan bir test olacak. Eğer İYİ Parti, İstanbul ve Ankara’da ittifak yaparsa bu durumda iddialı çıkışı anlamını yitirir. Ama yerel seçimde ittifak yapmazsa testi geçmiş olur."

İYİ Parti kulisleri kaynamaya başladı! Yaklaşan yerel seçimler öncesi Akşener neyi açıklayacak? - Resim : 4

Bomba kulis: İmamoğlu aday olmayacak AK Parti'den 4 kademeli seçim planı Cumhuriyet'ten 'Cumhurbaşkanı Kılıçdaroğlu' başlığı İşte Meral Akşener'in siyasi vasiyeti!