İstifası deprem etkisi yaratan Bahadır Erdem ilk kez konuştu! İYİ Parti'den neden istifa etti?

Geçtiğimiz hafta İYİ Parti'den istifa eden Bahadır Erdem, ayrılığın ardından kritik açıklamalarda bulundu. Ayrılığını 'kırgınlık ve küskünlük' olarak tanımlamayan Erdem yerel seçimlerle ilgili itirazlarının partisi tarafından kabul görmediğini söyledi. Erdem, "Üstüne basa basa 'En azından İstanbul ve Ankara'da ayrı aday olmamalı' dedim, kabul görmedi" dedi.

İstifası deprem etkisi yaratan Bahadır Erdem ilk kez konuştu! İYİ Parti'den neden istifa etti?
  • İYİ Parti’de geçtiğimiz hafta istifalar arka arkaya gelmiş, GİK üyesi Bahadır Erdem ve eski milletvekili Durmuş Yılmaz partiden ayrılmıştı.
  • Erdem, ayrılığın arından ilk kez konuştu. İstanbul Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Bahadır Erdem, Çalar Saat programına konuk olarak İlker Karagöz'ün sorularını yanıtladı.

İstifası deprem etkisi yaratan Bahadır Erdem ilk kez konuştu! İYİ Parti'den neden istifa etti? - Resim : 1

"ÇALIŞMALARIMIN KABUL GÖRDÜĞÜNE İNANMIYORUM"

  • Karagöz’ün "İYİ Parti'nin eski kurmaylarından ayrıldınız mı?" sorusuna Erdem, "Evet, ayrıldım. Çalışmalarımın kabul gördüğüne inanmıyorum ve bu düşüncemle ayrıldım" yanıtını verdi.
İstifası deprem etkisi yaratan Bahadır Erdem ilk kez konuştu! İYİ Parti'den neden istifa etti? - Resim : 2

"KIZGINLIK VEYA KÜSKÜNLÜK DEĞİL"

  • Fikirlerinin İYİ Parti içinde yeterince karşılık bulmadığını ifade eden Erdem, ayrılık sürecini "Kızgınlık veya küskünlük değil, düşünerek bir ayrılık" olarak nitelendirdi.
İstifası deprem etkisi yaratan Bahadır Erdem ilk kez konuştu! İYİ Parti'den neden istifa etti? - Resim : 3
  • İYİ Parti’nin yerel seçimlerde muhalefetin birliğini sağlaması gerektiğini vurgulayan Erdem, özellikle İstanbul ve Ankara'da İYİ Parti'nin kendi adaylarını çıkarması konusunda itirazları olduğunu belirterek şunları kaydetti:
  • "İYİ Parti kendi adaylarını çıkarabilir bundan daha doğal hiçbir şey yoktu. Ancak Türkiye öyle dönemlerden geçiyor ki ben üstüne basa basa İstanbul ve Ankara'da en azından bunu yapamayız dedim, kabul görmedi. İstanbul ve Ankara'nın çok büyük önemi var. Mart ayındaki yerel seçimlerin bir yerel seçim olmasının çok daha ötesinde anlamı var."

    Kaynak: haberet.com

    Kılıçdaroğlu Ankara'da ofis tuttu! Bakın ne yapacak AK Parti'de yerel seçim kararı! İYİ Parti CHP'ye ittifak kapısını bir kez daha kapattı! CHP’nin yeni MYK’sı ilk kez toplandı