İmamoğlu'nun 'gizli toplantısı' için Kılıçdaroğlu'nun 'etik' çıkışına Fatih Portakal'dan olay yorum: İyi oldu, Kılıçdaroğlu ile zaten bu yol yürünmez

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, dün akşam katıldığı yayında İmamoğlu'nun gerçekleştirdiği gizli toplantıyı "Etik olarak rahatsız edici bazı uygulamalar var" sözleriyle değerlendirmesi değişim isteyen muhaliflerce farklı farklı yorumlandı. Seçimin ertesi günü 'değişim' çağrısına başlayan Gazeteci Fatih Portakal da Kılıçdaroğlu ile bu yolun yürünmeyeceğini söyleyerek, "Kılıçdaroğlu toplantı “etik değil” diyor. Muhalif cenah “ne var bunda” diyor. İyi oldu aslında yaşayıp göreceğiz" dedi.

Dün akşam HaberTürk ekranlarında Mehmet Akif Ersoy'un sorularını yanıtlayan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İmamoğlu'nun gerçekleştirdiği gizli toplantıyı değerlendirdi.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel'in "Etik dışı hiçbir şey yapılmadı" şeklindeki yorumuna karşılık Kılıçdaroğlu'ndan 'etik değildi' çıkışı geldi. Kılıçdaroğlu gizli toplantı hakkında tam olarak şu ifadeleri kullandı:

 ETİK OLARAK RAHATSIZ EDİCİ BAZI UYGULAMALAR VAR

"Sabahleyin cep telefonuma gelen mesajla gördüm. Doğrusunu isterseniz tamamını seyretmedim. Gerek duymadım. Sadece beni değil partiyi ilgilendiren konu. Etik olarak rahatsız edici bazı uygulamalar var. Tekrarlandığında, kuralın dışına çıkıldığında gereğini yaparım. Her toplantının etik kurallar içinde yapılması lazım."

Toplantı dışında birçok konuyu değerlendiren Kılıçdaroğlu, 'değişime' ilişkin yine net ifadeler kullanmazken muhalif seçmenin bu isteğinden geri dönmeye niyeti yok gibi duruyor.

"KILIÇDAROĞLU İLE ZATEN BU YOL YÜRÜNMEZ"

Seçimin ertesi gününden itibaren 'değişim' çağrısına başlayan Gazeteci Fatih Portakal da CHP'nin 'etik' konusu ve birçok konuda ki görüş ayrılıklarını "İyi oldu" ifadesiyle yorumladı. Twitter hesabından uzun bir değerlendirme yapan Portakal şunları kaydetti:

"CHP’de kazan kaynıyor. Kılıçdaroğlu toplantı “etik değil” diyor. Muhalif cenah “ne var bunda” diyor. İyi oldu aslında kısa zamanda çok şey yaşayıp göreceğiz. Kılıçdaroğlu ile zaten bu yol yürünmez, diretir kalırsa yerel seçimde hezimet yaşanır.

"OYLAR ‘İSİM SEVGİSİ’ İÇİN DEĞİL, DEĞİŞİM İÇİN VERİLDİ"

Yanılgıları, 25 milyon seçmenin büyük çoğunluğunun Kılıçdaroğlu sevgisi için oy verdiklerini düşünmeleri. Mesela ben ‘isim sevgisi’ için değil, değişim için oyumu kullandım. Çok sayıda seçmen de böyle…

"BİR LİDERİN KOLTUK SEVDASI İBRETLE İZLENİYOR"

Bundan sonra “Kemal dede” sevimliliği de oy getirmez. Çünkü ortada sevimlilik kalmadı. Bir liderin koltuk sevdası ibretle izleniyor; kaybetti, umutları söndürdü. Muhaliflerinse değişimden anladıkları sadece lider değişimi. Yenilenmek kafalarında pek yok! Kısa vadede heyecan getirebilir. Ama ya sonrası. Lideri değiştirelim, kurmay heyet bildik isimlerden oluşsun. Komik!

"GAZLA BİR YERE KADAR"

Örgütün nabzını tutmadan, arkanıza almadan kitleleri nasıl harekete geçireceksiniz? Nasıl halkın partisi olacaksınız? Gazla bir yere kadar, ya sonra? Tabandan tavana cesaretle yapılanmanız gerekir. Yani parti içi bir devrim. Soruyorum: yapabilecek cesaretiniz var mı? Ve CHP’nin çizgisi ne olacak?

"VAZGEÇİLMEZ DEĞİLSİNİZ"

Ha bire gomlek mi değişecek veya ilkeli bir siyasi duruşunuz mu olacak? 100 yıllık partide hala bunların konuşulması garip değil mi? Demek ki yapılacak çok işler var. Kolay gelsin ne diyeyim? Son cümlem: su akar seçmen yolunu bulur. Vazgeçilmez değilsiniz."

Skandal görüntüleri kim sızdırdı? Kılıçdaroğlu, İmamoğlu'nun gizli toplantısı hakkında ilk kez konuştu Erdoğan'ın Körfez turu medyada ilgiyle takip edildi Ekrem İmamoğlu'nun toplantısı etik miydi?