İmamoğlu'nu ziyaret edeceklerdi Bakanlık engeline takıldılar

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu ziyaret edecek muhtarlara, İçişleri Bakanlığı tarafından engel geldi... Aynı gün aynı saatlere 'katılımı zorunlu olduğu belirtilerek' toplantı konulmasının ardından muhtarlar Saraçhane ziyaretini gerçekleştiremedi. İBB Muhtarlık İşleri Dairesi Başkanı, durumu Haberet'e değerlendirdi.

İmamoğlu'nu ziyaret edeceklerdi Bakanlık engeline takıldılar

Odatv'nin haberine göre, yargılandığı davada ceza alan İmamoğlu’nu Saraçhane’de ziyaret etmeye hazırlanan muhtarlara kaymakamlıklardan resmi yazı gönderildi.
Muhtarlar, Saraçhane ziyaretlerine denk gelecek şekilde, sırasıyla önce İçişleri Bakanlığı, sonra İstanbul Valiliği, son olarak da Kaymakamlıklar tarafından katılımı zorunlu olduğu belirtilen toplantıya çağırıldı.

KANUN MADDESİNE ATIFTA BULUNDULAR: VAZİFEDEN KAÇMA SAYILIR

2023’ün ilk ayının son gününde gönderilen yazıda 2022 yılı kamu hizmetlerinin değerlendirileceği, il idaresi kanunun 24. Maddesi gereği toplantıya katılımın zorunlu olduğu belirtildi. Aynı kanunun 40. Maddesine de atıf yapılarak “Toplantı için yapılan çağrıya gelmemek, vazifeden kaçma sayılır”denildi. 2 Şubat 2023 Perşembe günü saat 14.00’de tüm ilçelerde toplantı duyurusu yapıldı.

İBB'DEN HABERET'E AÇIKLAMA: MUHTARLARIN İTİRAZLARINA CEVAP BİLE VERMEDİLER

Haberet'e konuya ilişkin açıklamalar yapan İBB Muhtarlık İşleri Dairesi Başkanı Yavuz Saltık, "İstanbul'un 963 muhtarından 668'i Ekrem İmamoğlu'na hem alınan mahkeme kararına ilişkin geçmiş olsun demek hem de umreden gelmesi üzerine ziyarette bulunmak için dün saat 15.45'e randevu oluşturmuştu. Ancak bir hafta önceden Kaymakamlıktan yazılar gelmeye başladı. Toplantıya çağırdılar muhtarları. Aynı gün aynı saatlere toplantı koymuşlar. Muhtarlar bu duruma itiraz etti. Kaymakamlığa şikayetlerini iletti ancak Kaymakamlıktan itirazlara ilişkin bir cevap gelmedi. Toplantıda da ifade edilmiş bu durum ama herhangi bir cevap vermiyorlar. Saraçhane görüşmesi gerçekleşemedi böylece. Şimdi muhtarlar İmamoğlu'nu ziyaret etmek için yeni bir randevu oluşturmak istiyor. Durum bu şekildedir." dedi.

ÖNCE SİSTEMİ MUHTARLARA KAPATTILAR SONRA İBB YAPTI DEDİLER

Saltık, "Ayrıca 2019 yılında başlattığımız Ekrem İmamoğlu’nun oluru ile muhtarların mahallesinde vefat eden vatandaşları öğrendikleri bir sistem oluşturmuştuk. Bu sistem 3 ay önce Sağlık Bakanlığı tarafından 'kişisel verilerin paylaşılması yasak' gerekçesiyle kapatıldı. Sağlık Bakanlığı, protokolle bağlı olan Vefat Bilgi Sistemini İBB’ye kapattı. Bu sistemde sadece ölen kişinin bir yakınının adı soyadı ve cep telefonu yazıyordu. Herhangi bir TC kimlik numarası veya açık adres mevcut değildi. Sistem, ölen kişinin yakınına taziyede bulunmak için kurulmuştu. Muhtarlar bu sistemden çok memnun diye sistemi kapattılar. Üstelik muhtarlara da 'Sistemi İBB kapattı' dediler." açıklamasında bulundu.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve İçişleri Bakanlığı son dönemde sık sık karşı karşıya gelen iki kurum olarak anılıyor. İBB yetkilileri, hayata geçirmeyi planladıkları hizmetlerde bakanlık engeline takıldıklarını düzenli olarak dile getiriyor. 

Kaynak: haberet.com

Battal İlgezdi kimdir, kaç yaşında, nereli? Meclis Üyesi Sinan Burhan'dan Ankapark tepkisi Cumhurbaşkanı Erdoğan Aydos Kalesi açılışında konuştu: Batı aferin diyecekmiş yazıklar olsun! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan önemli açıklamalar