Ekrem İmamoğlu'nun duruşma günü Kemal Kılıçdaroğlu Almanya'ya gitti

CHP'li İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, YSK üyelerine hakaretten bugün bir kez daha hakim karşısında. Karar çıkmasının beklendiği duruşma sonucunda İmamoğlu siyasi yasaklı hale de gelebilir. CHP'liler için bu önemli günde Kemal Kılıçdaroğlu ise Almanya'ya gitti.

Ekrem İmamoğlu'nun duruşma günü Kemal Kılıçdaroğlu Almanya'ya gitti

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, 2019 yılında YSK üyelerine hakaret ettiği gerekçesiyle bugün bir kez daha hakim karşısında. 

SİYASİ YASAKLI OLABİLİR
Kararın çıkmasının beklendiği duruşma öncesinde İmamoğlu için savcı mütalaasında siyasi yasak istedi. 

KILIÇDAROĞLU ALMANYA'YA GİTTİ
CHP'nin 2019 seçimlerindeki en büyük zaferine imza atan Ekrem İmamoğlu'nun yargılandığı davanın duruşma günü CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ise temaslarda bulunmak üzere Almanya'ya gitti. 

ABD'Lİ DANIŞMAN DA KATILACAK
Kılıçdaroğlu'nun ABD'li danışmanı Jeremy Rifkin'de Almanya'da Kılıçdaroğlu'nun programlarına katılacak. 

İLK AÇIKLANAN TARİH 23-26 KASIM ARASIYDI
CHP Genel Başkanı'nın Almanya programı için ilk açıklanan tarihler 23-26 Kasım arasıydı. Program daha sonra 14-17 Aralık tarihleri  arasına alındı. 

İMAMOĞLU'NUN SON DURUŞMA TARİHİ 11 KASIM'DA BELLİ OLDU
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun yargılandığı davada ise bir önceki duruşma 14 Kasım'daydı. Hakim bir sonraki duruşmanın tarihi olarak bugünü belirledi. Yani bir başka deyişle bir ay önceden İmamoğlu'nun bugün duruşmaya çıkacağı belliydi. 

Ekrem İmamoğlu'nun duruşma günü Kemal Kılıçdaroğlu Almanya'ya gitti - Resim : 1

SOSYAL MEDYADA DA DESTEK PAYLAŞIMI YOK
CHP'li diğer belediye başkanları ve hatta İmamoğlu ile kavgalı olduğu konuşulan Canan Kaftancıoğlu bile Ekrem İmamoğlu'na sosyal medyadan destek paylaşımı yaparken Kemal Kılıçdaroğlu ise soyal medya hesaplarından İmamoğlu lehine hiçbir paylaşımda bulunmadı. 

Eski CHP'li Beşiktaş Belediye Başkanı Hazinedar böyle yakalanmış! Cumhurbaşkanı’na yeni danışman İmamoğlu siyasi yasaklı olacak mı? 4. duruşma bugün Bakan'dan Kılıçdaroğlu'na vergi cevabı: 1 yıl oldu