İade-i ziyaretin gündemi belli oldu! Özgür Özel'in çantasında 5 maddelik dosya var

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Özgür Özel'e 11 Haziran Salı günü gerçekleştireceği iade-i ziyarette görüşülecek konular belli oldu. Özel'in çantasında Gezi Davası tutukluları, Kobani Davası kararları, Hakkari Belediyesi'ne kayyum atanması, Sinan Ateş suikastı ve Ayhan Bora Kaplan soruşturması gibi başlıkların bulunduğu öğrenildi.

İade-i ziyaretin gündemi belli oldu! Özgür Özel'in çantasında 5 maddelik dosya var
  • Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Özgür Özel'e iade-i ziyareti 11 Haziran Salı günü saat 16.00'da CHP Genel Merkezi'nde gerçekleşecek.

MASADAKİ KONULAR NETLEŞTİ

  • 18 yıl sonra ilk defa CHP Genel Merkezi'ne gidecek olan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın masasında ise hangi konuların yer alacağı netleşti.

GEZİ DAVASI TUTUKLULARI

  • CHP kaynaklarından edinilen bilgiye göre, Gezi Davası tutukluları taraflar arasındaki zirvenin önemli gündem başlıkları arasında yer alıyor.
  • CHP lideri Özel, Erdoğan'a hukuksuz şekilde içeride tutulduklarını belirttiği Gezi Davası tutuklularıyla ilgili AYM ve AİHM kararlarına uyulması gerektiğini iletecek.
  • Emekli kuvvet komutanlarına yönelik salıverilme kararını iyi niyetli bulduklarını ifade edeceği belirtilen Özel, hukuksuzlukların çözümüne yönelik daha fazla somut adım atılması gerektiğini söyleyecek.

HAKKARİ BELEDİYESİ'NE KAYYUM ATANMASI

  • Kobani Davası kararları, Yargıtay seçiminde yaşanan tartışmalar, Hakkari Belediyesi'ne kayyum atanması ve Sinan Ateş cinayeti üzerinden emniyette yaşanan kriz de Özel'in dosyasında yer alacak.
  • Birgün'de yer alan habere göre yargıya siyasi müdahale ve sert söylemler ile kutuplaştırma ısrarının Türkiye'ye zarar vereceğini ifade etmesi beklenen Özel, somut adımların atılarak siyasetteki gerilimin azaltılması gerektiğini vurgulayacak.

EMEKLİ MAAŞLARI

  • Emeklilerin insanca koşullarda yaşayabilmelerine olanak sağlayacak düzeyde bir zam yapılması ve asgari ücretin de arttırılması gerektiği Erdoğan'a anlatılacak.
  • Zirvede Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Özel Kalem Müdürü Hasan Doğan ve AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, Özel'e ise Emekli Büyükelçi ve CHP Milletvekili Namık Tan eşlik edecek.

Kaynak: haberet.com

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Meral Akşener görüşmesinin perde arkası! AK Parti'de tartışma yaratan değişim takvimi DEM'li Tatvan Belediye Başkanına soruşturma Bahçeli'ye verilen bir mesaj mıydı?