HDP'li Garo Paylan'dan adaylık çıkışı: Akşener ve Yavaş ismini destekleme şansımız yok

Geçtiğimiz ay aday belirleme çalışmalarına başladıklarını belirten HDP'li Garo Paylan önceliklerinin 6'lı masa ile ortak aday belirlemek olduğunu söylemişti. Paylan konuya ilişkin yeni bir çıkış daha yaparak 6'lı masanın adayı konusunda "Meral Akşener veya Mansur Yavaş ismini asla destekleme şansımız yok" dedi.

HDP'li Garo Paylan, Nevşin Mengü'ye konuştu. Partilerinin aday olacak isimlerle ilgili görüşlerini belirten Paylan, altılı masanın çıkaracağı adaya ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

"ASLA DESTEKLEMEYİZ"
Mengü'nün "Meral Akşener konusunda uzlaşabilir misiniz? Altılı masa ile" sorusunu yanıtlayan Paylan şu ifadeleri kullandı:
"O konuda tutumumuz net, yani açıkladı MYK'mız. Meral Akşener veya Mansur Yavaş ismini asla destekleme şansımız yok"

ORTAK ADAY VURGUSU YAPTIŞTI
Paylan, geçtiğimiz Aralık ayında katıldığı başka bir programda aday belirleme çalışmalarına başladıklarını ancak birinci tercihlerinin 6'lı masa ile ortak aday belirlemek olduğunu söylemişti.

"BAĞRIMIZA TAŞ BASIYORUZ" DEMİŞTİ
Millet İttifakı'na çağrıda bulunan Paylan, HDP'nin önerilerini müzakere etmeleri gerektiğini dile getirerek "Yani İYİ Partililer bizden hazzetmiyor da biz İYİ Partililerden hazzediyor muyuz? Hayır, hiç hazzetmiyoruz ama bağrımıza taş basıyoruz, yutkunuyoruz" ifadelerini kullanmıştı.