Evlatları dağa kaçırılan annelerin hüzünlü bekleyişi devam ediyor: Teröre karşı 1218 günlük mücadele

3 Eylül 2019 tarihinde HDP Diyarbakır İl Binası önünde toplanan ailelerin evlat direnişi bin 218 gündür devam ediyor. Evlatlarını almadan bir yere gitmeyeceklerini belirten aileler, acılarını her koşulda dile getiriyorlar.

Evlatları dağa kaçırılan annelerin hüzünlü bekleyişi devam ediyor: Teröre karşı 1218 günlük mücadele

3 Eylül 2019 tarihinde farklı kentlerdeki acılı anneler HDP Diyarbakır İl Binası önünde toplandı.

Evlatları dağa kaçırılan annelerin hüzünlü bekleyişi devam ediyor: Teröre karşı 1218 günlük mücadele - Resim : 1 Hakkari'nin Şemdinli ilçesinden gelerek evlat nöbetine devam eden anne Necibe Çifçi, oğlu Rojhat Çifçi için konuştu. 6 yıl önce terör örgütü PKK tarafından dağa kaçırıldığını ve büyük oğlu Sami Çifçi'nin örgüte destek vermediği gerekçesiyle kaçırılarak öldürüldüğünü ileri sürdü.

Evlatları dağa kaçırılan annelerin hüzünlü bekleyişi devam ediyor: Teröre karşı 1218 günlük mücadele - Resim : 2
Oğlunu HDP'den geri istediğini ifade eden acılı anne, "kardeşinin peşinden dolaştığı için oğlumu infaz ettiler. Bin 218 gündür burada, HDP il binasının önünde mücadele veriyorum ve evladımı almadan buradan gitmeyeceğim. Evladımı onlardan istiyorum, başka bir şey istemiyorum. "

Evlatları dağa kaçırılan annelerin hüzünlü bekleyişi devam ediyor: Teröre karşı 1218 günlük mücadele - Resim : 3
9 ay karnında taşıdığı evladına duyduğu özlemi dile getiren anne Çifçi, "2023'e girdik ama evladım hala dağlarda mahkum. Ben de burada mahkumum. evladımı versinler ve bu mahkumiyet son bulsun. Rojhat beni duyuyorsan korkma gel, ceza yok." şeklinde konuştu.

Evlatları dağa kaçırılan annelerin hüzünlü bekleyişi devam ediyor: Teröre karşı 1218 günlük mücadele - Resim : 4

Lozan'da gizli madde var mı? AK Parti'den 'Başlasın Türkiye Yüzyılı' videosu Çavuşoğlu'ndan Şam ile görüşme açıklaması Bahçeli'den yeni yıl mesajı