İmamoğlu'nun adının cumhurbaşkanlığı için geçmesinden sonra Kemal Kılıçdaroğlu: İstanbul'a hizmet etmeye devam et

Kemal Kılıçdaroğlu, YSK üyelerine hakaret ettiği gerekçesiyle dün 2 yıl 7 ay hapis cezası alan ve siyasi yasaklı konumuna düşen Ekrem İmamoğlu'nu Almanya'dan döndükten sonra ziyaret etti. Kılıçdaroğlu, cumhurbaşkanlığı adaylığı için konuşulmaya başlayan İmamoğlu'na "Sen İstanbul'a hizmete devam et" dedi.

İmamoğlu'nun adının cumhurbaşkanlığı için geçmesinden sonra Kemal Kılıçdaroğlu: İstanbul'a hizmet etmeye devam et

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 2019'da YSK üyelerine hakaret ettiği için yargılandığı davada 2 yıl 7 ay hapis cezası aldı. İmamoğlu'nun cezası hükmün açıklanması geriye bırakılmadığı için siyasi yasaklı konuma da geldi. 

İSTİNAF VE YARGITAY SÜRECİ VAR
İmamoğlu'nun cezası istinaf ve Yargıtay süreçlerinden sonra kesinleşecek. Üst mahkemeler, yerel mahkemenin kararını onaylarsa İmamoğlu, İBB Başkanlığı'nı bırakmak durumunda kalacak. 

CUMHURBAŞKANLIĞI ADAYLIĞI İÇİN ADI YÜKSEK SESLE SÖYLENİYOR
Bu gelişmelerden sonra ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile İmamoğlu'nun kendi söylemleriyle CHP'li İBB Başkanı'nın adı cumhurbaşkanlığı adaylığı için daha yüksek sesle söylenmeye başladı. 

KILIÇDAROĞLU, ALMANYA'DAN APAR TOPAR DÖNDÜ
Dün resmi temaslar için Almanya'ya giden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da akşam saatlerinde Türkiye'ye döndü. Kılıçdaroğlu ardından İmamoğlu'nun yanına giderek ona destek oldu. 

"SEN ADAY OLMA İSTANBUL'DA DEVAM ET" MESAJI
Cumhurbaşkanı adayı olmak isteyen Kılıçdaroğlu, kapalı kapılar ardında İmamoğlu ile bu görev için yarışıyor. Dün yaşananlardan dolayı Ekrem imamoğlu'nun adının cumhurbaşkanlığı adaylığı için yüksek sesle söylenmesi Kemal Kılıçdaroğlu'nu rahatsız etmiş olacak ki. Partisinin belediye başkanına destek olurken "Eşine, çocuklarına, yakınlarına gülümsemeye devam et. 16 milyon insana hizmet etmeye devam et. 16 milyon insan seni kucaklıyor. Benzer şeyleri İzmir Belediye Başkanımız için de yaptılar, 100 sene ile yargılandı." dedi. 

İBB (İstanbul Büyükşehir Belediyesi) Ekrem İmamoğlu Kemal Kılıçdaroğlu CHP
Kılıçdaroğlu İstanbul'a döndü Bakan Bozdağ, Ekrem İmamoğlu kararını değerlendirdi Yarın saat 16.00’da... Bülent Arınç'tan Ekrem İmamoğlu'na destek