Efkan Ala: Türkiye'nin Sivil Anayasaya İhtiyacı Var

AK Parti Genel Başkanvekili Ala, Bursa'daki toplantıda Türkiye’nin geleceği için sivil anayasayı savundu.

Efkan Ala: Türkiye'nin Sivil Anayasaya İhtiyacı Var

AK Parti Genel Başkanvekili Efkan Ala, Bursa'da düzenlenen "Türkiye Buluşmaları" etkinliğinde önemli açıklamalarda bulundu. Sivil bir anayasaya olan ihtiyaçla ilgili, "Anayasa bu ülkenin kaynaklarını kullanım kılavuzudur, aynı zamanda hakları garanti altına alan bir sözleşmedir. Toplumun bir siyasal hedef birliğinin tapu belgesidir" dedi.

Ekonomik Reform Çağrısı

Ala, sivil anayasayı milletle birlikte yapılmasının önemine dikkat çekerek, "Bu tartışmaları geride bırakalım ve ekonomi için ileriye doğru emin adımlarla gidelim" ifadelerini kullandı. Türkiye’nin altyapısında, otobanlar, hızlı trenler ve havalimanları gibi projelerde ciddi ilerlemeler kaydedildiğini vurguladı.

Filistin'de Yaşanan Soykırıma Dikkat

Efkan Ala, cenaze törenine katıldığı Filistinli Ayşenur Ezgi Eygi’nin ölümleriyle ilgili duyduğu üzüntüyü ifade ederek, "Gazze'de on binlerce insanın katledildiğine tanık oluyoruz" diyerek uluslararası topluma çağrıda bulundu.

Yapısal Reformların Gerekliliği

Ala, Türkiye'nin eğitim, şehirleşme, imar gibi birçok alanda ihtiyaç duyduğu yapısal reformların yapılması gerektiğini belirtti. Bu süreçte iktidar ve muhalefet partilerine de büyük görevler düştüğünün altını çizdi.

Birlikte Çözüm Arayışı

"Siyaset, insanların hayatlarını kolaylaştırmak için yapılır" diyen Ala, muhalefet ve iktidar partilerini bir araya gelmeye ve bu sorunları birlikte çözmeye davet etti. Reformların başarıyla hayata geçirilmesi durumunda Türkiye’nin parlak bir geleceği olacağına inandığını belirtti.

AK Parti'nin Hedefleri

AK Parti Bursa İl Başkanı Davut Gürkan da etkinlikte yaptığı konuşmada, toplumun farklı kesimlerinden talepleri dinlediklerini belirtti. Türkiye Yüzyılı için bir yol haritası oluşturduklarını ve "Bu yüzyılı emeğin, üretimin ve çalışmanın yüzyılı yapacağız" dedi.

Bursa'da Genel Merkez Teşkilat Başkanlığının 81 ilde başlattığı, AK Parti Bursa İl Başkanlığınca...

Bursa'da Genel Merkez Teşkilat Başkanlığının 81 ilde başlattığı, AK Parti Bursa İl Başkanlığınca Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen "Her Daim Birlikte, Özümüzden Geleceğe Türkiye Buluşmaları" programı gerçekleştirildi. AK Parti Genel Başkanvekili Efkan Ala (fotoğrafta), burada konuşma yaptı.

Dün Bahçeli'yi ziyaret eden Murat Nuri Demirbaş bugün istifa etti İYİ Parti'de toplu istifa depremi! İzmir Meclisinde arbede Türkiye'den Filistin duyurusu