DEVA Partisi'nden Yeni Bir Başlangıç: Ali Babacan'ın Mesajları

Ali Babacan, DEVA Partisi'nin kongresinde işbirliği çağrısı ve uluslararası sorunlara dikkat çekti.

DEVA Partisi'nden Yeni Bir Başlangıç: Ali Babacan'ın Mesajları

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, partisinin 2. Olağan Büyük Kongresi'nde önemli açıklamalarda bulundu. Kongre, Ankara'da bulunan bir otelde gerçekleştirildi ve Babacan, ülkenin geleceği için geniş bir işbirliği yapmanın gerekliliğini vurguladı.

YENİ BİR YOLUN BAŞLANGICI

Babacan, "Bu ülkeye gönül vermiş, taş üstüne taş koymak isteyen herkesle geniş bir işbirliği yapmanın çok önemli olacağını düşünüyoruz," şeklinde konuşarak, partisinin siyasete yeni bir anlayış getirmek için yola çıktığını belirtti. Ayrıca, kongrenin ana mesajının "yeni bir yol" olduğunu vurguladı.

İKİ KUTUPLU SİYASETE ELEŞTİRİ

DEVA Partisi'nin, iktidar ve muhalefet arasındaki çatışmanın ötesine geçme yükümlülüğü olduğunu savunan Babacan, "Türkiye, iktidar bloku ile muhalefetin arasındaki kayıkçı kavgasına mecbur değildir," dedi. "Bu nedenle, benzer ilke ve hedefleri benimseyen siyasi partilerle birlikte hareket etmeye hazırız" diye ekledi.

ULUSLARARASI SORUNLARA DİKKAT

Babacan, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarının sonuçlarına da dikkat çekerek, "İşgalin bir yılında yaşamını yitiren 43 bin kişi var. Bunların büyük kısmı kadın ve çocuk. Bu bir insanlık dramıdır," dedi. Ayrıca gençlerin karşılaştığı uyuşturucu ve kumar sorunlarına dikkat çekerek, "Herkesin cebindeki telefon, gayri resmi bir kumarhane olmuştur," şeklinde uyardı.

KONGRE SONUÇLARI

Kongrede, divan kurulu başkanlığına oy birliğiyle İbrahim Halil Çanakçı seçildi. Ali Babacan, genel başkanlık için tek aday olarak delegelerin oyunu aldı.

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan (sağda) ve eşi Ülkü Zeynep Babacan (solda), partisinin...

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan (sağda) ve eşi Ülkü Zeynep Babacan (solda), partisinin Ankara'da bir otelde düzenlenen DEVA Partisi 2. Olağan Büyük Kongresi'ne katıldı.

Cumhur İttifakı'nın Gücü Vurgulandı Türkiye Kamu-Sen Zonguldak'ta Ek Zam Taleplerini Açıkladı Destici'den adalet ve güvenlik vurgusu AK Parti İlçe Kongreleri Başladı