Davutoğlu'ndan 'Cumhurbaşkanı 'sözünüzü dinlemiyorum' dediği zaman ne olacak?' sorusuna yanıt

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, "Seçtireceğiniz cumhurbaşkanı 'ben sizin sözünüzü dinlemiyorum' dediği zaman ne olacak?" sorusuna, "Cumhurbaşkanı masanın mutabakatına uymazsa kriz çıkar ve meclis desteğini kaybeder. Çok açık söylüyorum, ülke yeniden seçime gider" yanıtını verdi.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu'ndan Habertürk'te Mehmet Akif Ersoy'un sorularını yanıtladı.

Davutoğlu, gazeteci Mehmet Akif Ersoy'un "Seçtireceğiniz cumhurbaşkanı 'ben sizin sözünüzü dinlemiyorum' dediği zaman ne olacak?" sorusuna, "Cumhurbaşkanı masanın mutabakatına uymazsa kriz çıkar ve meclis desteğini kaybeder. Çok açık söylüyorum, ülke yeniden seçime gider" diye cevapladı.

"Cumhurbaşkanı Meclis'te mutlak çoğunluğa sahip olduğu için Meclis önemsiz gibi gözüküyor. Halbuki Cumhurbaşkanı'nın kararını döndürme hakkı var Meclis'in. Ortak aklı işleteceğiz. Kriz mi oldu, oturup, konuşup, çözeceğiz" diye devam eden Davutoğlu, şu değerlendirmede bulundu: "2 hafta önce sayın Kılıçdaroğlu, sayın Akşener'in görüşmesinde kriz görüntüsü var deyip herkes yemeğin sonunu beklerken ikisini de tanıyan arkadaşları olarak 'Hiç merak etmeyin kriz çıkmayacak' demiştim. Şu anda 6 siyasi lider makul şekilde devam edecek. Hiç merak etmeyin, anayasal sorun çıkmayacak. Çok güçlü bir yol haritası açıklanacak, ortak politikalar metni açıklanacak. İl il formül üreteceğiz. O Meclis'te Cumhurbaşkanının bir çoğunluğu olacak. Tek başına hareket ederse o Meclis çoğunluğunu kaybedeceğini bilecek."

İmamoğlu'ndan kendisi hakkında açılan 'ihaleye fesat karıştırma' davasına tepki Ahmet Davutoğlu'ndan bakanlık dağılımı açıklaması Bakan Nebati, banka temsilcileri ile biraraya geldi Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 4 atama