Cumhuriyet Halk Partisi'nde Tüzük Kurultayı mesaisi başlıyor

CHP'de Tüzük Kurultayı bugün Ankara'da gerçekleştirecek. Tüzük taslağının en göze çarpan konularının başında Genel Sekreter'in yetkilerinin güçlendirilmesi geliyor. Kurultaya Kemal Kılıçdaroğlu'nun katılıp katılmayacağı da merak konusu.

Cumhuriyet Halk Partisi'nde Tüzük Kurultayı mesaisi başlıyor

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) 4 Eylül Çarşamba günü Sivas'ta sembolik olarak Tüzük Kurultayı açılışı yapmıştı. Tüzük Kurultayı'nın resmi açılışını bugün Ankara'da gerçekleştirecek. Tüzük değişikliği kurultayında ilerleyen süreçte yapılacak program değişikliğine dönük bir çalıştay yapılması da planlanıyor.

ÖZGÜR ÖZEL OLAĞANÜSTÜ TÜZÜK KURULTAYI SÖZÜNÜ TUTTU

CHP Genel Başkanı Özgür Özel parti içinde bazı kesimlerin “yapılmasına gerek yok” yönündeki görüşüne karşın, "kamuoyuna verdiği sözü" gerekçe göstererek olağanüstü tüzük kurultayı kararı almıştı.

2023 genel seçimlerinin ardından partide başlayan “değişim” taleplerine karşı, eski Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun gündeme getirdiği tüzük değişikliği kurultayı, aslında Özgür Özel'in genel başkanlığı seçildiği Olağanüstü Kurultay’dan hemen sonrası için planlanmıştı. 

TÜZÜKTE BİRÇOK MADDE DEĞİŞİYOR

Tüzük Hazırlık Komisyonu'nun çalışmasına göre CHP tüzüğünde 20'ye yakın maddede değişiklik bekleniyor.

Bunlardan en dikkat çekici olanı Genel Sekreter'in yetkilerinin güçlendirilmesi olarak göze çarpıyor. Genel başkan adaylarının da delegenin yüzde 5 imzasıyla aday olabilmesi aday olacakların da en fazla yüzde 10 imza ile başvurusu yapabilmeleri sağlanacak.

KILIÇDAROĞLU KATILACAK MI?

CHP Tüzük Kurultayı'na partililer alınmayacak. Sadece delegeler, onur konuklarının ve eski genel başkanlar katılacak. Kemal Kılıçdaroğlu'nun gelip gelmeyeceği merak ediliyor.

Öte yandan, Kurultay'ın basına kapalı olacağı duyuruldu. 

Özgür Özel CHP Kemal Kılıçdaroğlu
Kılıçdaroğlu CHP'nin Tüzük Kurultayı'na katılacak mı? Akşener-Özdağ tazminat kavgası Yeniden Refah Partisi'nden erken seçim çağrısı Tarihi Hacı Bekir Zade Ağa Konağı, MHP İl Başkanlığına Dönüştürüldü