Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz ve KKTC Başbakanı Üstel'in Enerji Güvenliği Üzerine Görüşmesi

Cevdet Yılmaz, KKTC Başbakanı Üstel ile enerji arz güvenliği ve ekonomik işbirliği konularını ele aldı.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz ve KKTC Başbakanı Üstel'in Enerji Güvenliği Üzerine Görüşmesi

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Başbakanı Ünal Üstel ile bir araya geldi. Görüşmede, enerji arz güvenliğinin kalıcı olarak sağlanmasına vurgu yapıldı. Yılmaz, 'Kıbrıs Türkü'nün ekonomik açıdan gitgide daha da sağlam temel üzerinde müreffeh bir geleceğe yürümeleri öncelikli hedefimizdir.' dedi.

Enerji Projeleri ve Ekonomik İşbirlikleri

Görüşme sırasında Yılmaz, 'KKTC'nin kalkınması ve yapısal reformlar üzerinde birlikte çalışmaya devam edeceğiz' ifadesini kullandı. Ayrıca, iki ülke arasında gerçekleştirilecek altyapı projeleri ve enerji taşımacılığına imkan verecek kablo elektrik projesinin fizibilite raporunun ele alınacağı belirtildi.

İzolasyonların Son Bulması ve Ortak Gayretler

Yılmaz, KKTC'nin her alanda kapasitelerinin artırılmasının ve sürdürülebilir bir ekonomiye kavuşmasının önceliklerinden olduğunu vurgulayarak, 'Yıllardır süregelen ambargolar ve izolasyonlar sona ermelidir.' dedi.

Geçmişe Dair Başarılar ve Gelecek Vizyonu

Yılmaz, Üstel'i Ulusal Birlik Partisi'nin (UBP) kurultayındaki başarısından dolayı tebrik etti. Türkiye'nin Kuzey Kıbrıs'a olan desteğinin her zaman devam edeceği vurgusunu yaparak, 'Kuzey Kıbrıs, demokratik ve bağımsız bir ülke olarak hak ettiği yeri almalıdır.' şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz (sağda), KKTC Başbakanı Ünal Üstel (solda) ile...

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz (sağda), KKTC Başbakanı Ünal Üstel (solda) ile Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde bir araya geldi.

Yeniden Refah Partisi'nden peş peşe istifalar Özgür Özel'den Kılıçdaroğlu'na yanıt Bahçeli'den Özel'e: Birbirimizi kırmıyoruz inşallah Kılıçdaroğlu: Biz CHP'liler, yalnızca halk için ayağa kalkarız