Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gürcistan Başbakanı Irakli Garibaşvili'yi kabul etti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu için bulunduğu Amerika Birleşik Devletleri'nde (ABD) Gürcistan Başbakanı Irakli Garibashvili'yi kabul etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, ikili ilişkilere yönelik pozitif mesajlar verdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, BM Genel Kurulu öncesi diplomasi trafiğine Gürcistan ile başladı.

New York'ta bulunan Türkevi’nde gerçekleşen kabulde Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gürcistan’ın asrın felaketi sonrası desteğine bir kez daha teşekkürlerini sundu. İkili ilişkilere yönelik birçok pozitif mesaj verildi.

İLETİŞİM BAŞKANLIĞI AÇIKLADI

İletişim Başkanlığı'nı görüşmede konuşulan konulara ilişkin, şu bilgileri verdi:

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gürcistan'ın asrın felaketi sonrası desteğine bir kez daha teşekkürlerini sundu. İki ülke ticaret hacminin 3 milyar dolar düzeyinden 5 milyar dolara revize edilebileceğini söyledi. Orta Koridor'un hayata geçirilmesinin öneminden bahseden Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakü-Tiflis-Kars demiryolunun süratle operasyonel hale getirilmesinin beklendiğini ifade etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gürcistan'daki FETÖ okullarının kapatılarak mal varlıklarının dondurulmasının önemli olduğunu belirterek bu konuda Gürcistan yönetiminin attığı adımları tebrik etti denildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gürcistan Başbakanı Irakli Garibaşvili'yi kabul etti - Resim : 1

"GÖRÜŞMELERİMİZ HAYIRLARA VESİLE OLSUN"

Öte yandan Cumhurbaşkanı Erdoğan, sosyal medya hesabından, söz konusu görüşmeye ilişkin paylaşımda bulundu.

Erdoğan, paylaşımında, "BM 78'inci Genel Kurul temaslarımız kapsamında, komşumuz Gürcistan'ın Başbakanı Irakli Garibaşvili ile Türkevi'nde bir araya geldik. Görüşmelerimiz ülkelerimiz için hayırlara vesile olsun." ifadesini kullandı.

Kaynak: Ajanslar

Recep Tayyip Erdoğan
CHP Konya İl Kongresi'nde kavga! Kılıçdaroğlu'ndan Adnan Menderes'in kabrine ziyaret Özgür Özel Kemal Kılıçdaroğlu'nun Ümit Özdağ ile gizli protokolüne tepki gösterdi AK Parti'den 2024 seçim müziği: Yeniden İstanbul