Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan muhalefete: Siyaset ciddi manada çirkinleşti

Son dakika haberi... Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kahramanmaraş merkezli deprem gündemiyle bir araya gelen Kabine Toplantısı'nın ardından açıklamalarda bulundu... Cumhurbaşkanı Erdoğan, deprem bölgesinde paniğe sebep olan 'baraj patladı' iddialarıyla ilgili "Türkiye'de siyaset ciddi manada çirkinleşti" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan muhalefete: Siyaset ciddi manada çirkinleşti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki Cumhurbaşkanlığı Kabine toplantısı sona erdi.

Kahramanmaraş merkezli depremlerin koordine edildiği AFAD Merkez Binası'ndaki Kabine Toplantısı, 4,5 saat sürdü.

Toplantıya deprem bölgesinde görev yapan bakanlar video konferans yöntemiyle katıldı.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ Diyarbakır'dan, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum Gaziantep'ten, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez İskenderun'dan, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati Şanlıurfa'dan, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer Malatya'dan, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ile Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Hatay'dan, Ticaret Bakanı Mehmet Muş ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu da Adıyaman'dan toplantıya iştirak etti.

Toplantı sonrası açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, deprem bölgesinde paniğe sebep olan 'baraj patladı' iddialarıyla ilgili açıklama yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Siyaset burada çirkinleşti, ne yaptılar? Barajların patladığından, su tutamaz hale geldiğinden bahsetmeye başladılar. Sosyal medyanın bu noktada attığı iftiralarla bu zor zamanda bir olma, yekpare hareket etmemiz gereken bir anda ne yazık ki Türkiye'de siyaset belli bölümüyle ana muhalefet ciddi manada çirkinleşti." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamaları şöyle;

"Tarım ve Orman Bakanlığımız DSİ vasıtasıyla bölgedeki barajların gözetimini yapmıştır.

Siyaset burada çirkinleşti, ne yaptılar? Barajların patladığından, su tutamaz hale geldiğinden bahsetmeye başladılar. Sosyal medyanın bu noktada attığı iftiralarla bu zor zamanda bir olma, yekpare hareket etmemiz gereken bir anda ne yazık ki Türkiye'de siyaset belli bölümüyle ana muhalefet ciddi manada çirkinleşti.

Bu tür yalanlarla sosyal medyada yalanlar öbür taraftan bakıyorsunuz kalkıyor Borsa İstanbul'daki atılan adımlarla SPK'nın önünde gösteri yapıyor. Bu milletin paralarının SPK'da veya farklı yerlerde yok edildiğinden bahsediyor. Gün bir ve beraber olma zamanıdır. Bu tür şeylerle ilgili elinde belgen varsa, hayat boyu zaten bu tür belgelerle konuşmadın. Hayatın hep yalanlarla hareket ettin. Bu arada yalancının mumu yatsıya kadar yanar. Senin mumun çoktan yandı ve hala yanmaya devam ediyor.

Benim seçim bölgelerinde de yıllardır gezdim, şimdi de afet bölgelerinde dolaşıyorum, vatandaşımla hemhal olacağım.

Bu arada çiftçimizin destekleme ödemesini öne alarak hızla yapıyoruz. Ticaret Bakanlığımız deprem fırsatçılarına göz açtırmamak için denetimlerini artırırıken esnaf ve sanatkarımıza destek veriyor. Ülkemizin önde gelen üretim bölgelerinden biri olan deprem yaşanan şehirdeki çalışmalarımıza yardımcı olunacaktır."

Ali Babacan'dan Bahçeli'ye sert sözler Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan video mesaj MEB'den depremzede öğrenciler için açıklama Bakan Çavuşoğlu İsrailli mevkidaşı ile buluştu