Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Merdan Yanardağ tepkisi: Bölücü örgüt elebaşı öven provokatörlere sahip çıkılmasından...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan AK Parti İstanbul Teşkilatı ile bayramlaşma töreninde açıklamalarda bulundu. Erdoğan buradaki değerlendirmelerinde geçen günlerde Merdan Yanardağ'ı terörist elebaşı Abdullah Öcalan'dan övgü ile bahsetmesi ile ilgili, Bölücü örgüt elebaşı öven provokatörlere sahip çıkılmasından yalan ve iftira siyasetinde ısrar edilmesine aynı alışkanlıklar devam ediyor." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Merdan Yanardağ tepkisi: Bölücü örgüt elebaşı öven provokatörlere sahip çıkılmasından...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan AK Parti İstanbul Teşkilatı ile bayramlaşma töreninde değerlendirmelerde bulundu.

Erdoğan burada memur maaşı, İsveç'teki alçak Kur'an-ı Kerimi yakma eylemi, yerel seçimler için teşkilatlara talimat, memur maaşı gibi birçok meseleye değindi.

 Erdoğan sözlerinin devamında Merdan Yanardağ'ın terörist elebaşı Abdullah Öcalan'ı öve öve yere göğe sığdıramamasına tepki gösterdi.

Erdoğan'ın açıklamaları şu şekilde:

Seçim yenilgisinin faturası depremzedelerimiz ve köylülerimiz başta olmak üzere halen seçmene kesiliyor. Ülke ve millet düşmanlarıyla araya mesafe koyma noktasında hiçbir irade sergilenmiyor. Bölücü örgüt elebaşı öven provokatörlere sahip çıkılmasından yalan ve iftira siyasetinde ısrar edilmesine aynı alışkanlıklar devam ediyor.

MUHALEFETİN UĞRAŞTIĞI KONULARA BAKILDIĞINDA...

Muhalefetin uğraştığı konulara bakıldığında sorumluluğumuzun ne kadar büyük olduğunun farkındayız. Bu ülkede ne yapılacaksa bizler yapacağız.

MERDAN YANARDAĞ OLAYI

Merdan Yanardağ, terör örgütü PKK'nın bebek katili elebaşı terörist Abdullah Öcalan'dan canlı yayında övgüye boğdu. Yanardağ, "Öcalan'ın çok uzun süredir hapiste olduğunu belirterek Türkiye'de en uzun süre yatan siyasi mahkumdur. Normal infaz yasaları geçerli olsa aslında serbest bırakılması gerekiyor" diye konuştu.

 "SON DERECE ZEKİ BİRİSİDİR"

"Çok okuyan, neredeyse cezaevinde filozof oldu, okumaktan başka bir şey yapmıyor" diyen Yanardağ, "Siyaseti doğru okuyan, doğru çözümleyen son derece zeki birisidir" açıklamasını yaptı.

"TÜRKİYE'DE EN UZUN SÜRE YATAN SİYASİ MAHKUMDUR"

"İmralı'ya baktığımız zaman yani 70 yaşını geçmiş bir Abdullah Öcalan ve kabul etmek gerekir ki çok uzun süredir, 25 yıldır kesintisiz hapiste ve tecritte olan bir kişiden söz ediyorum. Türkiye'de en uzun süre yatan siyasi mahkumdur.

"ÖCALAN'A UYGULANAN TECRİTİN HUKUKTA HİÇBİR YERİ YOK"

Normal infaz yasaları geçerli olsa aslında serbest bırakılması gerekiyor, ev hapsi vesaire... Öcalan'a uygulanan tecritin hukukta hiçbir yeri yok. Kaldırılması lazım. Biz görmüyoruz, duymuyoruz, tartışamıyoruz, o izliyor mu izlemiyor mu bilmiyoruz. Orada rehin olarak tutmuşsun adamla pazarlık yapıyorsun. Onun üzerinden tehdit savuruyorsun. Ne pazarlık yapıldı, ne teklif edildi, bunun karşılığında ne alındı, ne verildi, bunu bilen kimse yok. Ailesiyle bile görüşemiyor. Avukatlarıyla görüşemiyor. Böyle bir infaz düzeni olabilir mi ya?

"SON DERECE ZEKİ BİRİSİDİR"

Öcalan hafife alınacak birisi değil. Çok okuyan, neredeyse cezaevinde filozof oldu, okumaktan başka bir şey yapmıyor. Siyaseti doğru okuyan, doğru çözümleyen son derece zeki birisidir."

Bu sözlerinin ardından soruşturma başlatılan Yanardağ tutuklandı.

AK Parti'nin CHP ile bayramlaşmasında konu seçimlere gelince tansiyon yükseldi! Liderlerin bayram programı belli oldu Kılıçdaroğlu'na bir darbe de Karamollaoğlu'ndan Değişim dedi, görevinden oldu