Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan, CHP’deki taht oyunlarını böyle ti’ye aldı: Bizans'ı çırak çıkarır

Partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, muhalefette devam eden değişim çağrılarını gündeme getirdi. Seçim yenilgisinin ardından Kemal Kılıçdaroğlu'nun Genel Başkanlık görevinden ayrılması hususunda devam eden baskılarla Ekrem İmamoğlu ve Özgür Özel'in adaylığının gündeme gelmesiyle 'taht kavgaları'nın başladığını ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Koltuk kapmaca yarışında tek tek sahneye konuyorlar" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda önemli açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, seçimin ardından muhalefetin gündeminden düşmeyen 'değişim çağrıları'na ithafta bulunarak, Genel Başkanlık için aday olması konuşulan isimleri ve CHP'deki iç çatışmayı 'Bizans'ın taht kavgalarına' benzetti. "Koltuk kapmaca yarışında tek tek sahneye konuyorlar" dedi.

"KADROLARIMIZI YÜZDE 65 ORANINDA YENİLEDİK"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından ilgili kısım şu şekilde:
"Koltuklarına yapışıp kalanlara inat kadrolarımızı sürekli yeniledik. Başarımızın arkasındaki en önemli sebeplerden biri olan bu politikamızı 28. dönemde de genişleterek uyguladık. Daha önceki yıllarda mecliste görev yapıp 3 dönem kuralımıza takılan 65 milletvekilimiz yerine yeni arkadaşlarımızı listeye koyduk. Böylece halkımızın beklentisine uygun şekilde kadrolarımızı yüzde 65 oranında yenilemiş olduk.

AK Parti'nin bu özelliğinin ne kadar kıymetli olduğunu muhalefetin içler acısı haline bakınca daha iyi anlıyoruz.

"BİZANS'I ÇIRAK ÇIKARACAK OYUNLAR"

Bizans'ı çırak çıkaracak oyunların hepsi koltuk kapmaca yarışında tek tek sahneye konuyor. Daha düne kadar güya birbirleriyle can ciğer kuzu sarması olanlar bugün birbirlerine demediklerini bırakmıyor, göreve gelirlerse ülkeyi barıştırmaktan bahsedenler bugün kavgadan, gürültüden, didişmeden başlarını kaldıramıyor. Nerede bunların Genel Başkanları? Parlamentoda bunlardan var mı? Yok. Ne zaman bunları bulacağız, görüşeceğiz?

"HESAP UZMANI 40 MİLLETVEKİLİNİ KAPTIRDI"

Çok iyi hesap uzmanı ama gel gör ki hesaptan da bir haber ve elindeki milletvekillerinin 40 tanesini kaptırdı zaten."

Kılıçdaroğlu, partisinin il başkanlarıyla bir araya geldi CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun ifadesi alınacak! Cumhurbaşkanı Erdoğan: Yetmez daha da artırman lazım İYİ Partililer AK Parti'ye oy verdi mi?