Cumhurbaşkanı Erdoğan Putin'e hangi futbolcuyu sordu? İki lider arasında dikkat çeken diyalog

Dünyanın beklediği tarihi görüşme için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Soçi'ye gitti. Erdoğan'ı burada Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin karşıladı. Hem görüşme öncesi hem de görüşmenin ardından iki liderin samimi diyaloğu kameralara yansıdı.

Dünyanın gözü Soçi'deki tarihi zirvede. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Karadeniz tahıl koridorunun çözümü için Soçi'ye gitti. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı kapıda karşıladı. İkilinin samimi diyaloğu kameralara yansıdı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Putin'e hangi futbolcuyu sordu? İki lider arasında dikkat çeken diyalog - Resim : 1

PUTİN'DEN ERDOĞAN'A TATİL DAVETİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı kapıda karşılayan Putin, Erdoğan'a yolculuğunun nasıl geçtiğini sordu. Yolculuğun güzel geçtiğini belirten Erdoğan, "zaten 1 saat 15 dakika sürüyor" yanıtını verdi. Bunun üzerine Putin Erdoğan'a, "O zaman bir daha ki sefere tatile bize gelin" teklifini sundu. Erdoğan Rusya'nın çok güzel olduğunu belirtti ve Karadeniz'e benzediğini dile getirdi. İkilinin bu samimi diyaloğu kameralara yansıdı. Ardından iki lider baş başa görüşmeye geçti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Putin'e hangi futbolcuyu sordu? İki lider arasında dikkat çeken diyalog - Resim : 2

GÖRÜŞME 3 SAAT SÜRDÜ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Soçi'de bir araya geldi. Tüm dünyanın merakla takip ettiği zirvede Rus Sanatoryum'daki görüşme, yaklaşık 3 saat sürdü.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Putin'e hangi futbolcuyu sordu? İki lider arasında dikkat çeken diyalog - Resim : 3

 KİM BU FUTBOLCU?

Sona eren zirvenin ardından vedalaşma anında Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Putin arasında ilginç bir diyaloga sahne oldu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Bende bekliyorum" sözlerine Putin'in "Anlaşıldı temas halinde olalım iyi yolculuklar" dedi. Erdoğan'ın ise devamında "Sparta Prag'da ki futbolcunun adını soracağım" sözleri 'Acaba hangi futbolcu?' sorusunu akıllara getirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Putin'e hangi futbolcuyu sordu? İki lider arasında dikkat çeken diyalog - Resim : 4

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN RUSYA'DAN AYRILDI

Öte yandan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Federasyonu Devlet Başkanı Vladimir Putin'in davetine icabetle geldiği Rusya'nın Soçi şehrinden günübirlik çalışma ziyaretini tamamlayarak "TUR" uçağıyla saat 17.50'de ayrıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı, Soçi Uluslararası Havalimanı'ndan Krasnodar Bölge Vali Yardımcısı Aleksandr Ruppel, Soçi Belediye Başkanı Aleksey Kopaygorodskiy, Rusya Dışişleri Bakanlığı Devlet Protokolü Genel Müdür Yardımcısı İgor Bogdaşev, Türkiye Cumhuriyeti Moskova Büyükelçisi Mehmet Samsar ile diğer yetkililer uğurladı. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan Putin'e hangi futbolcuyu sordu? İki lider arasında dikkat çeken diyalog - Resim : 5

Erdoğan ile eşi Emine Erdoğan, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan, Savunma Sanayii Başkanı Haluk Görgün ve Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun da Soçi'den ayrıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Putin'e hangi futbolcuyu sordu? İki lider arasında dikkat çeken diyalog - Resim : 6

CUMHURBAŞKANI YURDA DÖNDÜ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Federasyonu Devlet Başkanı Vladimir Putin'in daveti üzerine gittiği Rusya'nın Soçi şehrindeki çalışma ziyaretinin ardından "TUR" uçağıyla saat 19.10'da yurda döndü.

Erdoğan'ı Esenboğa Havalimanı'nda Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Ankara Valisi Vasip Şahin ve diğer yetkililer karşıladı. 

"Kılıçdaroğlu aleyhine finanse edilenleri belgeleriyle açıklayacağız" 'Sahte kaset' sürecinde yaşadıklarını anlattı: Eşim 'bu sen değilsin' dedi Mansur Yavaş İYİ Parti'den aday olacak mı? Akşener: Kaç kilo geldiğimizi tarttıracağız